BlekingeLandskapstopparSverige

Blekinges högsta topp – Rävabacken 189 m.ö.h

Under ett par dagar i maj månad är vi ute på en liten roadtrip i sydöstra delen av Sverige. Vi har kört genom Södermanland, Östergötland och Småland för att nu komma fram till Blekinge landskap. Vi har precis besökt både Södermanlands och Östergötlands högsta punkter och nu är planen att åka ännu lite mer söderut för att hitta Rävabacken i de nordvästra delen av Blekinge.

När jag tänker på Blekinge är det främst de trevliga städerna som ligger utmed kusten som bland annat Sölvesborg, Karlshamn och Karlskrona som jag ser framför mig. Nu när vi siktat in oss via Gps:n mot Farabol i Olofströms kommun tätnar skogarna runt om oss alltmer.

Den här gången verkar min vägbeskrivning stämma perfekt, eller så är det en lätt landskapstopp att hitta. Det är inte alltid som det är så enkelt att följa vägbeskrivningen. Några vägar verkar ibland ha ändrats, ibland kan skyltar vara försvunna eller kanske det vanligaste problemet, några sekunders ouppmärksamhet så har tappar man bort sig. Till Rävabacken är det tack lov bara att följa Gps:n så dyker både en och två skyltar upp.

Hela två skyltar hjälper oss att hitta Blekinges högsta punkt.

Tydliga skyltar som stämmer med verkligheten och vips är vi framme vid en mobilmast där vi kan parkera bilen. Vi behöver inte ens irra runt det minsta, vi hittar snabbt en liten stig som känns som den rätta vägen mot toppen. Vi följer den kanske 100 meter och ser till vår förtjusning att man satt ut en flagga samt en skylt för att markera platsen för Blekinges högsta punkt. Så trevligt!

Själva platsen är väl inte så rolig, det är ingen utsikt alls att tala om. Vi står som det känns mitt ute i skogen och kan konstatera att vi är på rätt plats.

Ännu en landskapstopp är hittad och vi blir glada förstås.

Blekinges högsta topp: Rävabacken 189 m.ö.h

Plats: Nordvästra Blekinge

Svårighetsgrad: Mycket lätt

Hitta hit: Ställ in gps:n på Rävabacken, platsen ligger nära väg 119.

Alla hittade landskapstoppar:

Läs mera: Medelpads högsta punkt

Läs mera: Ångermanlands högsta punkt

Läs mera: Härjedalens högsta punkt 

Läs mera: Bohusläns högsta punkt

Läs mera: Östergötlands högsta punkt

Läs mera: Södermanlands högsta punkt

Läs mera: Västergötland högsta punkt

Läs mera: Skånes högsta punkt

Läs mera: Ölands högsta punkt

Läs mera: Upplands högsta punkt

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + sju =