Franska Rivieran

Det blev dags att lämna Spanien och det blev en heldag i bil, det är 73 mil att köra från Lloret de Mar till Menton på Fransk/ Italienska Rivieran. Vet inte riktigt varför jag valde just Menton som ligger på gränsen mot Italien, men hotellets pris och läge väldigt nära stationen som tog oss till Nice kanske bidrog till valet.

Boende i Menton 

 I Menton hamnade vi på ett enstjärnigt hotell, mycket billigt, 139 euro för två nätter, inklusive frukost. Trots det sjabbiga rummet var det lite fransknostalgi och själva Menton var en jättetrevlig stad med en härlig strandboulervard med många restauranger och mycket god mat, tror nog att det här musslorna smakar som allra bäst.  Mycket bra var att hotellet låg nära Mentons station och därifrån max en halvtimme att komma till Nice.

 

Jag gillade verkligen Menton där vackra byggnader blandades med äldre nötta och trötta, men charmiga hus.

  Andra lite vackrare.

En förmiddag i Nice

Väl frame i Nice letade vi oss ner mot havet. En hel del vackra byggnader som ligger fint inbäddat bland restauranger, kaféer och butiker. 

 Nice kan inte skryta med någon mjuk fin sandstrand, aningens besviken blev vi på denna riktigt steniga och väldigt fullsatta strand. 

När vi kände oss klara med Nice satte vi oss på tåget och åkte mot Monaco och Monte Carlo.

Monte Carlo i Monaco

Färden till Monte Carlo i Monaco tog bara 10 minuter, har för mig att det var två stationer i mellan. Järnvägsspåret slingrade sig utmed den fantastiska kusten och man kunde se flera orter som låg som fastnaglade på bergssluttningarna med havet som närmsta granne.

Även här i Monaco flanerade vi runt lite på måfå för att ganska snart hamna vid den stora marinan, med häftiga lyxbåtar.

Är det något som jag tycker är riktigt häftigt här i Monaco är det just det här med lite extra av allt. Alla lyxyachterna och så bilarna….!

Lyxbilar

Jo det är en Bugatti – hade aldrig hört talas om denna otroligt lyxiga och så dyra bil innan yngste sonen lärde mig att jag måste fatta att det finns andra bilmärken än Volvo och ja sedan den här dagen tror jag förstått vad han menar. 

Vi vandrade vidare mot Casinot.

Det blev inget spelande för oss men vi smet in och kollade. Det var absolut förbjudet att fotografera!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + tio =