Roadtrip 2010 – Lloret de Mar

Efter ett par dagar var det dags att lämna Calafell och köra något norrut. Nästa boende hade jag bokat i Lloret de Mar bara dryga 13 mil från Calafell. Det finns ju så många trevliga orter utmed Spaniens kust så det är inte det lättaste att välja vilken ort man tror ska bli bäst. Lloret de Mar ligger inkämt mellan flera andra turistorter som Blanes och Tossa de Mar, alla är förmodligen sevärda på sitt vis

Vi fortsatte vår Spanientripp från Calafell via de trevliga kustorterna Vila Nova och Sitges till Lloret de Mar

Lloret de Mar

Så här mitt i sommaren är Lloret de Mar ett riktigt hålligång ställe med fin strand och många restauranger och mycket shopping. En ort där det var lika många barnfamiljer som ungdomar och det kändes som att det passade alla kategorier av människor, ung som äldre. I den gamla stadsdelen finns ett flertal byggnader med arkitektur som är typisk för denna region. Stränderna som vi nog var mest sugna på var överfyllda med folk, men kanske hade vi kunnat hittat lugnare stränder utanför själva stadskärnan.

 

Parish Church of Sant Roma

Stranden i Lloret de Mars stadskärna är fin men ganska liten för alla människor som är här på sommaren.

I skymningen innan middagen tog vi en promenad till Castell d’en Plana för att beskåda utsikten in mot staden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex − 5 =