FloridaRoadtrip Östra USAUSA

Daytona Beach i norra Florida

Äntligen bad och sol, eller?

Vi lämnar Souh Carolina och mysiga Charleston, nu äntligen ska det bli bada av. Dagens resa tar oss till Florida och det blir allt varmare och soligare ju längre söderut vi kommer. Cirka sex timmar tar det för oss att köra, jag har bokat övernattning med bästa strandläge på Daytona Beach i norra Florida, som visar sig vara ett riktigt hålligångställe.

Party på härlig strand

Ett helt gäng överförfriskade medelålders partysugna helgfirare har lagt beslag på hela poolomårdet, trädgård samt vyn över beachen. Tur för oss att vi hamnar på övervåningen och kan beskåda festandet på lite håll.

Daytona är annars en helt perfekt beach för den som inte gillar att lämna sin bil utom räckhåll, här är nämligen tillåtet att köra bil på stranden, bada och sola med bil.

Vi som bara ska stanna en natt vill varken festa eller använda bilen mer än nödvändigt, vi vill bara bada nu när vi äntligen är i Florida. Och allt ser riktigt lovande ut när vi välsmorda med solskyddsfaktor och allt stegar ut på den fantastiska beachen, eller inte?

På bara några minuter drar världens åskoväder in. Istället för en mycket befolkad beach flyr alla människor stranden i hög fart. Vi försöker hålla ut en liten stund men när blixtarna slår ned bara några meter ifrån oss ger vi också upp.

De sista solbäddarna lämnade också beachen.

Till och med livräddarna flyr sin väg. Så kommer ovädret in vi kastar oss in under tak och det blixtrar så pass att vi inte ens vågade stå ute på vår takklädda balkong. Tillsammans med åska kommer det förstås massor av regn, ja vilken dag.

Efter regn kommer sol

Efter en stund slutar det ösregna och det blir lite ljusare och vi vågar oss ut igen men nu är eftermiddagen förbi och det är dags att kolla omgivningarna för ett middagsbesök. Det finns flera restauranger men alla ser inte så fräscha ut, vi spanar vidare och hittar ganska snart ett trevligt ställe ute på piren i Daytona.

Restauranger på Daytona Beach

Inte långt från vårt hotell ligger en trevlig pir med restaurang både inomhus “Eat at Joe´s” och även ett utomhus, “The roof”. Vi bokar bord inomhus för ett eventuellt nytt oväder. Vi klarar oss bra så när vi kommer tillbaka senare till vårt bokade bord och märker att hela Daytona satt inomhus och det är så högljutt att vi beslutar oss för att lämna stället omgående. Vad som helst måste vara bättre och när vi höjer blicken något uppåt hittar vi till “The Roof” och får en fin kväll utomhus och som på beställning kommer solen tillbaka.

Härlig kväll trots allt

Vi fick en mysig kväll trots det ruskiga ovädret några timmar innan. Tyvärr blir det inget bad här i Daytona eftersom jag är en liten badkruka – för kallt, för varmt eller för blött, alltså inget kvällsdopp och tacka sjutton för det – det kan ju finnas haj, därför ska man inte bada kvällstid, vem minns inte filmen “Hajen”.

Kort recension – Daytona Beach

Daytona Beach är ett supertrevligt ställe som jag verkligen kan rekommendera att stanna till vid om man gör en  genomresa i Florida. Här kan man absolut stanna fler dagar än att bara göra en enda övernattning. 

Morgonen därpå sover partygänget gott och allt är tyst och underbart fräscht. Bilarna som får köra ut på Daytona Beach börjar sakta men säkert att ställa upp sig för en ny dag på beachen, ja om man inte inte vill vara för långt från sin bil.

Vi lämnar Daytona och tar oss till västra Florida

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − fjorton =