Resa till Oman

Så kom vi äntligen iväg till Oman – Salalah. Vis efter fjolårets resa till Israel samma helg som sportlovet startade hade jag garderat mig för att slippa trängas med halva Stockholm ute på Arlanda. Vi tog istället efter en åtta timmars lång arbetsdag flyget redan sent fredagskväll och tillbringade halvsovande natten mellan Stockholm och Doha, inte det mest optimala sättet att starta semestern. Trots att vi lyckats fixa exitplatser med bättre benutrymme kände vi oss lite slutkörda när vi anlände vi Doha med flygbolaget Qatar.

Bra flygresa trots natt och tidigt morgonflyg

Vi hade knappa två timmars uppehåll till nästa flyg mot Salalah även det med Qatar. Dohas “nya” flygplats Hamad International Airport öppnades i maj 2014 och känns både stor och välorganiserad, vi hade inga problem att hitta gaten mot Salalah, tiden gick fort och ganska snart var det dags att gå ombord mot Oman. Frukost serverades och vi piggnade sakta men säkert till och dryga två timmar senare landade vi äntligen på Salalahs flygplats. Vi hade mejlat hotellet som hade gratistransfer till hotellet och helt enligt plan stod en hotellrepresentant och väntade då vi anlände dryga tio timmar efter det vi lämnat Arlanda.

Salalah sett från flygplanet. Lite si så där kändes det när det enda vi såg var sten, sand och några byggnader som matchade i samma färg. 

 Salalahs flygplats är fräsch och verkar vara ganska ny. Vi var de enda som landade just då och trots lite väntetid vid pass och visumkontrollen gick det relativt snabbt tills vi kom ut med bagage och vår väntande chaufför.

Boende utanför Salalah

Vi hade bokat hotell några mil utanför Salalah som är en av Omans största städer efter huvudstaden Muskat. Att Salalah är en stor stad kändes inte alls, när vi lämnade flygplatsen var det riktigt tomt trots att det var lördagsförmiddag och det borde vara fullt med bilar och människor, men icke, vi var i det närmaste ensamma när vi åkte den knappa halvtimmen till vår förbokade resort där vi skulle tillbringa en hel vecka.

Nja inte riktigt “ocean view”, därför bytte vi vår vana trogen rum redan efter första dagen. Har man beställt rum med havsutsikt så ska det vara så. I det nya rummet blev det perfekt!

Vi hade valt boende med strandläge eftersom huvudsyftet med denna resa ändå var sol och kanske lite bad. Jag var inte helt säker på temperaturen i havet men det visade sig ligga mot ca 22 – 25 grader, helt okej att ta sig ett dopp i. I övrigt var klimatet denna årstid perfekt med en ca 25 – 28 grader men mot slutet av veckan steg temperaturen mot nästan 30 grader, men vinden från havet svalkade en del så det kändes aldrig för varmt.

Årets vinter har känts tyngre än vanligt och det kändes som en dröm att äntligen plocka av sig jeansen, strumporna och tröjan för släppa ut den vita kroppen i badkläder, lite chockartat till en början men ganska snart var det självklart att strosa barfota på den milslånga stranden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =