Världens bästa stränder – Mina tio favoriter!

Mörka dagar som nu i december så sveper ständigt många av de bästa stränderna som vi besökt förbi i mitt huvud. Trots att jag är extremt svag för de där vita mjuka paradisstränderna med vackert varmt turkost hav har jag har svårt att göra en topplista. Varje strand har ju sin charm men här kommer tio av de stränder som jag i princip dagligen tänker på:

Waikiki Beach på Hawaii – Oahu, USA

Kanske inte en strand i världsklass men ändå känslan, känslan att äntligen befinna sig just på Hawaii, en livsdröm som gick i uppfyllelse. Waikiki Beach ligger strax utanför Honolulu och bästa tiden för surfarna ska vara på sommaren då vågorna är perfekta och det var då vi besökte Hawaii.

Il aux Cerfs, Mauritius

Ett av de första exotiska resmål vi gjorde var till paradisön Mauritius som var helt underbar i sig men strax utanför vårt boende vid Trous d ´Eau Douce på östra Mauritius ligger det verkliga paradiset Ile aux Cerfs. Här tillbringade vi största delen av vår semester, vi kunde njuta av både folkliv, men även egna badvikar i ett turkost, varmt Indiska Oceanen, innanför korallrevet, med sjöborre som enda hot.

Venice Beach – Kalifornien, USA

Härliga Kalifornien som jag ständigt längtar tillbaka till. Venice Beach i Los Angeles är inte bara något badställe utan mer ett ”varaställe”. Här finns muskelbyggare, hippies, lodisar, kändisar, ja alla typer av människor finns representerade på denna fantastiska strandpromenad och beach. Solen skiner jämt, vågorna går höga och är ett paradis för alla surfare. Här har man det aldrig tråkigt, på strandpromenaden trängs turister med gatukonstnärer, skateboardåkare, akrobater som showar, ja ett helt perfekt ställe för den som gillar liv och rörelse.

Rydebäck – Helsingborg, Sverige

Kanske inte den allra vackraste stranden men ändå en av Skånes bästa stränder dessutom har den betytt mycket för mig under ett par års tid. Mina äldsta barn tillbringade sina första år här och att bo i södra Sverige med tillgång till denna härliga strand, strax söder om Helsingborg gjorde att vi inte behövde resa någonstans på ganska många år. Det räckte gott och väl med stranden i Rydebäck!

Saint Pete Beach – Florida, USA

Att välja endast en enda strand i Florida är inte det lättaste, men Saint Pete Beach i västra Florida är ändå inget dåligt val. Stranden är så vit, mjuk och vacker och tillsammans med ett lagom vilt, varmt hav (Mexikanska golfen) platsar den i min värld som en av USAs bästa. Vi fick uppleva häftiga oväder varvat med strålande sol, trevliga människor och väldigt mycket egen plats.

Elafonissi – Kreta, Grekland

Kanske den vackraste stranden i Europa, även kallad Kretas Maldiverna. Jag har varit där två gånger, en gång mitt i sommaren som en ganska nybliven trebarnsfamilj på tidigt 1990- tal, samt bara för dryga tre år sedan då vi i princip var nästan helt ensamma under höstlovet 2014. Elafonisssi når man på slingrande smala vägar genom vackra små stenbyar. Hit åker man bäst islutet av september eller kanske början av oktober, eller tidig sommar.

 

Yasawa Island, Coconut Beach – Fiji

Att behöva flyga till andra sidan jordklotet för att uppleva stränderna på Fiji är inget konstigt för mig.  Trots min sjuka resfeber lyckades jag ändå njuta av varenda sekund på Yasawa Islands men särskilt Cocunut Beach som är ett av livets absoluta höjdpunkter. Lugnet, stranden och palmerna, bättre än så kan det inte bli, men ska man klaga lite så är Stilla havet inte lika varmt som till exempel Indiska Oceanen. Efter Fiji, är allt möjligt!

Zanzibar, Tanzania

Den vitaste och mjukaste stranden mötte vi på Zanzibar i Tanzania. Ganska lång flygresa som var mödan värd, perfekt väder i slutet av december och början av januari. Dagar i paradiset med fina möjligheter till dykning.

 

 

Side – Turkiet

En av våra favoriter då det gäller snabbvila är Side i Turkiet. För länge sedan reste vi dit på sommaren men sedan 2008 valde vi att åka dit under lågsäsong och mötte ett helt annat Turkiet än det som erbjuds under sommarmånaderna. Stranden är lång, havet för det mesta lugnt och hyfsat varmt, strandpromenaden är minst tre kilometer och jag trivs så himla bra här i Turkiet.

Maldiverna

Världens absolut bästa stränder i alla kategorier har Maldiverna. På Maldiverna upplevde jag en tropiska drömvärld, i en liten bubbla, som jag aldrig ville lämna.Till Maldiverna längtar jag ständigt tillbaka och jag antar att mitt mesta sök på internet är ”billigaste flyg till Maldiverna”! Ja det är dyrt, men någon gång i framtiden kommer jag tillbaka.

4 reaktioner till “Världens bästa stränder – Mina tio favoriter!

 • januari 8, 2018 kl. 4:16 e m
  Permalink

  Så många stränder jag har att upptäcka känner jag efter ha läst ditt inlägg! Håller med om Zanzibars stränder, så vita och vackra<3

  Svar
  • januari 11, 2018 kl. 6:09 e m
   Permalink

   Hej!
   Ja och det finns ju så många, många fler – önskar att jag fick besöka många fler snart.

   Svar
  • januari 20, 2018 kl. 4:13 e m
   Permalink

   Ja det finns mycket att se ute i världen, ibland finns härliga platser väldigt nära oss!

   Christina

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =