Snart sportlov men vart ska man åka?

 

Det är dags att börja räkna veckorna för snart är sportlovet inom räckhåll. Detta härliga lov är som gjort för en liten resa, ja liten och liten, ingen resa är för liten, även den minsta resan kan betyda mycket. Tyvärr är lovet bara en vecka långt och kanske borde man ta lite extra tjänstledigt och resa långt, långt bort. Vintertid i Sverige känns alltid lite jobbigt och flera gånger varje dag går jag och tänker på att få gå barfota på en varm sandstrand, sen skjuter jag undan tanken och fokuserar på något annat. Flera sportlov har vi haft möjlighet att resa iväg och till några av destinationerna skulle jag kunna tänka mig resa tillbaka till men självklart finns det nya resmål som känns intressanta.

 

Jordanien

Ett sportlov tillbringade vi i Aqaba – Jordanien som är riktigt solsäkert så här i slutet av februari, dessutom finns det gott om magiska platser att besöka som bland annat stenstaden Petra. Till Aqaba finns det charter men man kan givetvis flyga reguljärt och kanske bo på lite olika ställen, vi bodde en bit utanför Aqaba i badorten Tala Bay eftersom vi gärna ville ha några dagar i solstolen lite slitna som vi var efter en lång vinter, Tala Bay ligger en bra bit utanför Aqaba som man når med taxi eller transferbuss. Jordanien som resmål är helt perfekt under sportlovstider. Jag skulle absolut kunna tänka mig resa hit igen!

Turkiet

Jo man kan faktiskt resa till södra Turkiet redan i slutet av februari även om det inte är garanterat fint väder. Vi har testat både vecka nio och tio, bägge veckorna har erbjudit blandat väder, det vill säga både sol och moln med lite regn samt kraftiga åskoväder kvällstid. Är man inte helt galen i att bada funkar det hyfsat att resa till Turkiet denna årstid. Denna tid är betydligt lugnare och skönare än när den stora invasionen av turister dyker upp mot sommaren.

Kap Verde – Afrika

Ett trevligt solsäkert resmål utanför Senegals kust. Vi var där vid jultid för ett par år sedan, vi bodde på ön Sal nära staden Santa Maria. Förutom att vandra på den enorma sandstranden finns det goda dykmöjligheter eller testa kitesurfing, ja det blåser på Kap Verde, ofta!

Vart vill jag åka nästa sportlov?
Sverige

Fjällen är väl aldrig fel även om jag inte är överförtjust i kyla, men vackra vinterdagar är inte dumt. Fjällen smakar för min del bäst under påsken men jag skulle absolut kunna tänka mig att åka till fjälls om vädret är lite snällt. Ett besök i vår fina huvudstad skulle inte heller vara så dumt och då skulle det räcka räckte att ta Roslagsbanan några stationer för att komma mitt i händelsernas centrum, jag förstår inte varför jag är så sällan i stan, men det är väl lite typiskt för oss förortsbor.

Dubai

Ett resmål som jag länge velat besöka är Dubai i Förenade Arabemiraten, inte så lång flygresa, men ganska dyrt och ju längre man väntar att boka desto dyrare, precis som vanligt. Dubai har flera sevärdheter som jag gärna skulle vilja uppleva.

Agadir – Marocko Nordafrika

Kort flygresa men lite osäkert väder i slutet av februari men har man lite tur kanske det inte alls är så dumt, men något bad i havet blir nog för kallt, Att bara stanna i Agadir känns inte så angeläget men det vore toppen med en utflykt till Marrakech, besöka Atlasbergen och kanske även Casablanca, det skulle kunna bli en riktigt trevlig tripp.

Oman

I flera år har jag gått och tänkt på Oman men ännu har inte resan bivit av, jag har inte riktigt hittat flyg med rätt pris. Det verkar vara ett populärt resmål så det känns som att man behöver vara ute i god tid för bra flygpriser. Det lilla jag läst om landet passar in väldigt bra för en resa till på ett sportlov, varmt och gott både i luften och havet, det ska även finnas flera intressanta sevärdheter. Oman, ja det hade varit något!

Kanarieöarna

Lagom flygresa, ganska solsäkert och många öar att välja på. För många år sedan reste vi med hela familjen till Gran Canaria, helt okej men inget ställe jag vill återvända till, men lite kul hade det varit att testa Fuerteventura eller de lite mer okända La Palma och La Gomera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − nio =