Roadtrip USA – Las Vegas till Reno

Från Las Vegas till Reno är det 448 miles eller 72 mil. Denna roadtrip ska ta ca 6 timmar och 54 minuter om det går som det ska. Vi startade hyfsat tidigt på morgonen det kändes lite spännande att få göra denna tur då stora delar går i den omtalade Nevadaöken.

Vi tankade fullt i en liten by strax utanför Las Vegas och trodde nog inte att det skulle bli några problem att hitta lunch lite senare under dagen. Vi tittade på storkartan där vi såg att det fanns några orter utmed Veterans Memorial Hwy 95.

 

Ganska snart tog öknen vid men de vackra bergen i bakgrunden så kändes det väl inte som Saharas sandöken precis. Vi var inte heller särskilt ensamna utan en hel del ganska långsam trafik som drog ner vår snitthastighet. Det var konstigt nog inte heller dubbla körfält som det annars är nästan överallt.

En del vägförbättringar höll man på med som tog tid att ta sig förbi.

 Efter den lilla staden Goldfield började det bli glest med orter men framåt lunchtid kom vi fram till den lite större orten Tonopah. Hade vi inte haft nästan full tank så hade det varit läge att fylla på bränsle där för sedan är det långt till nästa tankställe. 

Vi tyckte först att det var lite tidigt att äta lunch men vi beslöt oss ändå för att köra in på Subway och köpa med oss lite goda smörgåsar för att äta dem lite senare. Vi fick vänta länge på våra smörgåsar eftersom det för ovanligheten skull var proppfullt på Subway. Inte undra på det eftersom det var den absolut sista matställe på flera timmars bilresa.

En del övergivna hus på mycket små orter som på kartan ändå var utmarkerade där trodde jag att de kanske kunde haft mat. Tur var att vi tog det säkra före det osäkra och handla på oss lite lunch inte för man kanske skulle svälta ihjäl men det blir lite grinigt om man inte får mat någongång under en hel dag. Vi stannade till på ett övergivet och sönderslaget gammalt motell och använde bagageluckan som matbord. Vi hade även blivit varnade att det skulle vara fruktansvärt varmt men det var inte alls så farligt säkert inte mer än trettio grader och lite mulet.

Efter ett par timmars bilkörning kom vi fram till Hawthorne, där den amerikanska armén har en stor ammunitionsdepå och mängder av bunkrar sticker upp här och där. Vi behövde inte stanna utan körde vidare till Walker Lake och där kändes det skönt att sträcka på benen.

Mycket vacker blir sjön i det steniga landskapet.

Inte förrän i staden Fallon behövde vi tanka. Tack och lov fick vi inte stopp på bilen. Vem skulle ha stannat? Vi körde förbi en stackare som fått stopp på bilen och det varnas ju verkligen att inte stanna om någon står utmed vägen och vill ha lift. Det kändes lite olustigt att köra förbi eftersom även mobilnätet inte riktigt fungerade som det skulle. Jag hoppas verkligen den stackars mannen fick hjälp av någon annan bilis det var ändå ganska mycket trafik på Hwy 95, även om det stundtals var knäpptyst när man stannade till på någon enslig plats.

Inte förrän vid 16 – tiden var vi framme strax utanför Reno för övernattning. Vi hade förbokat hotell till ett bra pris, både i Las Vegas och här i Reno var det riktigt billigt. Tyvärr fick vi vänta i nästan en timme på att checka in eftersom hotellet hade tekniska problem och fedagkväll som det var med säkert över tvåtusen rum var vi glada att till sist få vårt rum med fin utsikt på 26 våningen. Inte lika flott som Vegas men hotellet höll med eget casino och riktigt god mat även det ganska billigt. Bra att spara slantarna inför San Fransisco som inte är lika billigt. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fem =