Roadtrip Mallorca del 2

 Efter regn kommer sol och det blev en vacker kväll med de svarta molnen i norr och solen i sydväst. Nästa morgon bar det av på en ny liten roadtrip igen, vi tog sikte mot bergen lite mer norrut och hamnade bland annat i Pollenca och Alcudia. Tyvärr var detta den kallaste dagen under hela vecka med en nordlig isande vind, kanske inte den bästa dagen att besöka Alcudia som just ligger på den norra sidan.

 

Åh vad kallt det var!

Alcudia

Trots att det var så kallt tog vi oss en liten promenad utmed havet och det var verkligen kul att se denna plats som jag hört så mycket om. Själv har jag aldrig varit här men flera i min familj och bekantskapskretsen pratade jämt om hur underbart det var på Alcudia, men på sommaren förstås. På den fina stranden var det ganska folktomt men inne staden Alcudia var det mer folk, så även denna årstid verkar vara populärt att besöka Alcudia.

Österut

 Vi körde sedan vidare mot nordöstra sidan för att hitta lä, vi stannade till i Arta, men körde vidare mot Capdepera för en mycket sen lunch. Även fast det inte var lika blåsigt här var det inte särskilt varmt men en liten utelunch blev det i alla fall.

 

Åter i Santa Ponsa

Dagen därpå blev det varmt igen och det gick bra att bada i havet som säkert var 22 – 23 grader. Vi lämnade tillbaka hyrbilen och det blev ytterligare två dagar med lite avkoppling, sköna långpromenader runt i Santa Ponsa området, god mat både på vårt mysiga hotell och ute på bygden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − tretton =