Utflykt i Eilat – Underwater Observatory

Veckan i Israel inleddes med lite halvmulet väder, alltså som gjort för utflykt. Vi var förstås lite sugna på sol och bad också, så vi valde att göra en utflykt ganska nära Eilat ifall solen skulle dyka upp.  Något vi kollat upp hemifrån var Underwater Observatory Park. I denna akvariepark finns över 800 arter av fisk, koraller, hajar, sköldpaddor, rockor och mycket annat från den marina miljön från Eilatbukten. Nu är jag väl inte så himla intresserad av undervattensvärlden då jag knappt skulle doppa huvudet under vattenytan, men tänkte att det ändå kunde vara intressant.

Underwater Observatory ligger dryga 7 km sydväst om Eilat och vi bestämde oss för att ta bussen, då det även blir lite sightseeing runt om i området.

Ganska snart kom vi fram till Underwater Observatory Park betalade ca 250 kr per person och promenerade in. Sköldpaddorna levde i en bassäng mitt i parken och de fanns ganska många riktigt stora.

Vi promenerade vidare in i akvariet ”Shark World”, där man kunde se både haj, rocka och en mängd andra vackra fiskar.

Fascinerande att promenera genom akvarietunneln och följa fiskarnas liv.

Dykare som simmar bland fiskarna.

Ännu en attraktion finns på området och det är det torn som står en bit ute i havet. Via en brygga når man tornet och sedan tar man trapporna ned i Röda havet och genom stora fönster kan man följa livet i den äkta undervattensvärlden.

Verkligen häftigt att kunna se den riktiga världen under vattnet, det är ju annars bara dykare och snorklare förunnat. Nu fick även jag chansen att se denna fantastiska värld.

Dagens utflykt var helt klart värt ett besök och passar bra som en halvdagsutflykt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + femton =