IsraelMellanöstern

Utflykt i Eilat – Underwater Observatory

Veckan i Israel inleds med lite halvmulet väder, alltså som gjort för utflykt. Vi är förstås lite sugna på sol och bad också, så vi väljer att göra en utflykt ganska nära Eilat ifall solen skulle dyka upp. Något vi har kollat upp hemifrån är Underwater Observatory Park. I akvarieparken finns över 800 arter av fisk, koraller, hajar, sköldpaddor, rockor och mycket annat från den marina miljön i Eilatbukten. Nu är jag väl inte så himla intresserad av undervattensvärlden när jag knappt skulle doppa huvudet under vattenytan, men tänker att det ändå kan vara lite intressant att se.

Busstur

Underwater Observatory ligger dryga 7 km sydväst om Eilat och vi bestämmer oss för att ta bussen, det är ju  även ett smart sätt att få lite sightseeing runt om i området. Ganska snart kommer vi fram till Underwater Observatory Park och betalar inträde på cirka 250 kr per person och promenerar in. Sköldpaddorna lever i en bassäng mitt i parken och de fanns ganska många av sköldpaddorna, vi står en bra stund och imponeras av de fina djuren.

Lite sightseeing i Eilat.

Stora men söta sköldpaddor.

Vi promenerar vidare in i akvariet “Shark World”, där vi får se både haj, rocka och en mängd andra vackra fiskar.

Fascinerande att promenera genom akvarietunneln och följa fiskarnas liv.

Dykare som simmar bland fiskarna.

Under ytan

Ännu en attraktion finns på området, det är ett torn som står en bit ute i havet. Via en brygga når man tornet och sedan tar man trapporna ned i Röda havet och genom stora fönster kan man följa livet i undervattensvärlden. Riktigt häftigt tycker vi, kanske är den upplevelsen den bästa med Underwater Observatory.

Fin halvdagsutflykt

Verkligen häftigt att kunna se världen under vattnet, det är ju annars bara dykare och snorklare förunnat. Nu får även jag chansen att se denna fantastiska värld. Dagens utflykt är helt klart värt ett besök och passar bra som en halvdagsutflykt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 14 =