Kap Verde

 Kap Verde, är en liten övärld utanför Senegals kust, dryga 8 timmars flygresa från Stockholm/Arlanda. Vår resa berikades dessutom av en mellanlandning på Gran Canaria – Las Palmas, där vi fick möta lite sol och värme innan vi styrde kosan söderut i nästan två timmar och landade på  – Kap Verde!

Väl på Kap Verde och med charterresa (Ving), var det bara att invänta transfer för resa till hotell Bravo Vila do Faro, ett italienskägt hotell med fina omgivningar, men med boende i en urtrist bungalow som man absolut inte ville vara i mer än nödvändigt.

Jag vill gärna ha lite mysigt runt omkring mig och vill helst inte dela uteplats med andra. Det var vi nu tvungna att göra och dessutom räknade jag ut att det var bara Vingresenärer som hade uteplats med möbler. De italienska gästerna hade inga utemöbler så de fick snällt titta på oss, ifall vi ville sitta ute och bli utittade.  

 I övrigt var det inget fel på denna anläggning, vi hade all inclusive, där all mat och lokal dryck ingick. Dock inte vattenflaskor, utan endast vatten i mugg/glas.
Hotellet låg utmed med den fantastiska sandstranden med mycket blåst till windsurfarnas belåtenhet. Vinden var ett klart minus för oss som inte surfar på vågor, men vi hittade lite lä här och där, så det var bara att krypa ner i solstolen och njuta av solen, som sken nästan varje dag.
 

Vi bodde strax utanför Santa Maria som är huvudstad. Från vårt hotell tog det ca 15 minuter att gå utmed stranden eller via huvudgatan på trottoaren.

Gatan utanför var inte världens roligaste.

 Kap Verde verkar vara ett ställe som är på uppbyggnad, det känns som som om man har stora planer för denna lite för mycket blåsiga ö.

Men självklart behövde vi ju inte gå utmed huvudgatan mer än nödvändigt och ganska snart kom vi in till Santa Maria som inte heller var så mycket att se, mer än att det fanns fler restauranger och lite butiker att kika runt i.

 Kap Verdes egna julgran gjord av petflaskor.

 

 Underbar strand, man kan vandra hur långt som helst.

Hamnen i Santa Maria, fisket är förstås i fokus här. Många åkte också ut med båtar för att dyka.

 Trots att vi även firade nyår här med fin galamiddag och allt kändes det ganska lagom att stanna här en vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =