Piteå, en mobilhistoria, KUST Hotell och Restaurang Tage

Vi lämnar nordligaste Norrland och kör via Haparanda och Kalix ned mot Piteå som ligger så naturskönt med fin skärgård vid Bottenhavet.

Vi checkar in på KUST Hotell mitt i Piteå, plötsligt har vi lämnat vildmarken och hamnat i en mera befolkningsrik byggd. Efter nästan två veckor mestadel ute i ödebygden känns det både härligt men ändå lite tomt att lämna glesbygden och alla ödsliga platser som vi lärt oss tycka riktigt mycket och som vi säkert kommer att längta tillbaka till.

Piteå och min mobiltelefon

Efter några dagar i ödebygd känns Piteå lite som en världsmetropol i våra ögon och det hippa KUST Hotell är kanske precis vad vi behöver. Och än bättre, min lite halvtrasiga mobil blir som ny. Ja, det låter lite galet, alltså historien om min nya mobil.

I Piteå finns en liten gågata och vi passar på att traska in på Elgiganten för att äntligen köpa ett skyddsfodral till min nya mobil. Jag passar samtidigt på att fråga vad man kan göra med min trasiga skärm. Ja, jag råkade ju tappa den precis när vi var framme efter vår livs första fjällvandring. Mobilen var då knappa veckan gammal och det kändes förstås eländigt när jag tittade på mobilens skärm som fått ett par småskråmor samt en större fet bubbla.

Killen studerar mobilen, skakar på huvudet och säger att du kanske kan lämna in den på Fixphone. Jag är lite skeptisk, jag tror inte det kommer att gå att laga den, förmodligen behöver man byta ut skärmen och jag vet att det brukar kostar nästan lika mycket som en ny telefon.

Väl inne på Fixphone kommer en kille fram, jag förklarar mitt ärende och han tar min mobil med bägge händerna och känner lite försiktig på skärmen. Så ser jag hur hela han spricker upp i ett enda stort leende och om möjligt blir även mitt leende ännu större när han drar bort skyddsplasten på den “trasiga” mobilen  och säger att; Du, jag tor inte du har tagit bort skyddsplasten på din mobil, den är ju hel, kolla här…Ja vad säger man, lycka…Jag älskar Piteå!

Tur i oturen med stress

Men hur är det möjligt? Skyddsplasten satt som limmat, så välgjort att jag faktiskt inte ens märkt att den fortfarande var på, lite typiskt för mig eftersom jag alltid är ganska stressad av mig. Det var dessutom dagen innan midsommarafton när jag hämtade ut mobilen hos postombudet, då skulle allt gå snabbt och jag var bara så fokuserad på att få över grejerna från den gamla mobilen till den nya så fort det bara gick. Sen drog vi ju iväg på semester och då brydde jag mig inte om att titta närmare på telefonen, bara allt funkade var jag nöjd, som tur var.

Hotell Kust

Vi får ett trevlig rum på KUST, med härlig utsikt. Trots luftkonditionering är det möjligt att öppna fönstret, vilket jag tycker känns skönt. Jag gillar inte hotellrum där man inte kan öppna fönstret på grund av att de har luftkonditionering. Vi bor på våning nio av tretton möjliga, jag bokade i princip bara någon timme innan ankomst och då får man ju ta vad som finns över. Hotellet är ju även känt för sitt spa, men just denna sommar känns det inte aktuellt för oss att bada tillsammans med andra.

Men hungriga är vi och som tur är reserverar vi ett bord på restaurang Tages så fort vi checkat in för sedan är det fullt ända fram till sent fram på kvällen.

Restaurang Tage på KUST

Trots coronatider är det relativt mycket folk i restaurangen, men borden är hyfsat utspridda i lokalen. Vi vill naturligtvis ha ett fönsterbord men det visar sig vara omöjligt, inte mycket att göra åt den saken. Personalen är trevlig även fast jag känner mig lite missnöjd över det uteblivna fönsterbordet. Vi beställer som vanligt in röding, ja det gäller att passa på och även om vi nu ätit så många portioner röding kan vi bara inte få nog. Dessutom är det alltid lite kul att jämföra olika restaurangers fisk och faktiskt har vi inte varit missnöjda någon gång på maten som vi ätit under vår Norrlandsresa. Vi väljer alltid fisk om det finns på menyn, och gärna lokalt och även om vi ätit många rödingar så har det även blivit lite torskrygg då och då. Det gäller att passa på.

På Tages levereras maten snabbt in och kanske är det den bästa rödingen hittills i år. Riktigt bra, lagom portion även om jag nog kunnat få ner ännu mera av den goda såsen och ja allt förresten. Efter maten tittade vi ut på hotellets terass med förmodligen Piteås bästa utsikt.

Vi var mer än nöjda med både maten, utsikten och även hotellet samt frukosten som har ett stort utbud av det mesta.

Godmorgon från Piteå

Vi sover riktigt bra i hotellets mjuka och sköna sängar och vaknar till en klarblå himmel och strålande solig ny dag. Kanske att det blåser något men det gör absolut inget. Vi äter frukost och checkar ut och innan vi lämnar Piteå vill vi givetvis titta lite mer på stränderna och havet och då passar väl Pite Havsbad helt perfekt för ett sådant besök.

Någon mil utanför själva stadskärnan ligger Pite Havsbad med tillhörande hotell, camping och stugby. Stranden är sådär mjuk och vit att man nästan tror att man befinner sig på någon exotisk paradisstrand i Indiska Oceanen. Och när vädret är så här underbart stannar vi en bra stund på stranden för att promenera ner frukosten innan vi fortsätter mot Vindelälven.

 

Även om vädret är underbart är det riktigt folktomt denna underbara förmiddag. Vattnet har dragit sig ut en bit därför testar vi inte vilken temperatur det kan tänkas vara. Jag har hört att det brukar vara varmt i havet här uppe, eller varmt och varmt, men ändå badbart i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + sexton =