Turkiet – oktober 2009

Tillbaka i Side!

arlanda

Vi lämnade ett mörkt och trist Stockholm lördagen den 24 oktober med Turkish Airlines 11.25 plan till Antalya. Allt flöt på som det skulle, när man bara ska vara borta en vecka är det verkligen skönt att det inte blir några förseningar.

arlanda

Fyra timmar senare landade vi i ett soldisigt Antalya. Det var bara såå skönt att möta värmen och ljuset, kontrasten mot Stockholmsvädret var förstås njutbar.

  Fly

Fly

 Snabbt passerade vi passkontrollen och hämtade bagaget, väldigt mycket mer folk denna oktoberlördag än förra året i november. Det märks att det blir allt fler som ger sig ner till medelhavsländerna under höstlovet.

 airp

Utanför stod vår chaufför och väntade, bara att hoppa in i bilen för snabb färd de dryga sex milen till Kumköy och Side Sun hotell.

transfer

Istället för den timslånga bussresan blev det en 40 minuters taxiresa till hotellet och det kändes väldigt gott att bara stiga ur bilen och checka in på hotellet. Kanske låter det stressigt men sekunderna är dyrbara när det är semester.

utsikt

Vi som verkligen gillar hotell Hemera och särskilt jag som har haft lite ångest över att byta hotell var lite orolig över hur Sun Side skulle vara.

Side S

 När vi checkade in hälsade den trevliga personalen oss välkomna med att säga att vi skulle få ett av de bästa rummen på hotellet. Det verkade ju lovande och tur var väl det, för utsikten högst upp var verkligen helt underbar – fantastiska solnedgångar skulle det bli.

 Side S

sun s

sun s

Nedanför vår balkong förbereder man kvällens middag med grillad fisk och kyckling.

 Grill

kväll

 Första kvällen var riktigt fin, vi kunde sitta ute och äta middag, det var varmt och maten smakade bra.

Nästa morgon smög vi ner till stranden för att kolla om vi behövde tinga säng, det såg lungt ut. Trots lugnet är det lika bra att ändå lägga ut handdukarna på rätt strandstol.

morgon

Vädermässigt började det lovande, soldis och varmt – tyvärr lurade molnen i bakgrunden. Ett par timmar fick vi under första dagen och gissa vad man njöt. Det var varmt och skönt i vattnet, det blev massor av bad. 

 

side

side

Vi tog många strandpromenader och stannade till vid häftiga Sunrise Queen Hotel!

 qr

qr

strand

Långa bryggan var välbesökt.

sides

Hotell Side Sun från strandsidan.

sides

 

sides

Det finns säkert massor att göra här i Side men jag var glad för att äntligen bara få ta det lugnt ligga på en strandbädd och läsa en god bok. Ta ett dopp ifall det blev för varmt och vattnet var helt okej – säkert 23 grader om inte mer särskilt på eftermiddagen.

 

strand

 strand

sides

 

Även om vi bara ville ha sol så anade man att regnet nog skulle komma och visst det kom, men då for vi med ”lillbuss” dolmus in till Side för att shoppa.

regn

buss

 

När det blir sämre väder är stadsvandring alltid trevligt, det brukar ju inte bli av om solen är för het.

amfi

 shop

Shoppingen i Side är väldigt bra men det beror naturligtvis på vad man är intresserad av, men här finns det mesta man kan önska.

shop

Härliga färger tillsammans med underbart porslin, kryddor och massor av kläder. Ja här kan man slå ihjäl många timmar.

shop

Efter någon timmes eller par var det nog var det dags för det obligatoriska besöket vid Apollotemplet – för att komma dit passerar man ju hamnen och då kom solen åter.

Side 1

Några båtar låg inne i hamn och det var ganska lugnt på turistfronten.

båt

Och så det mäktiga apollotemplet – alltid lika fascinerande!

apollo

side

Apollo templet

hemåt

Fortsättning följer – del 2

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + elva =