Mallorca – Roadtrip del 1

När vi ändå hade bil kändes det självklart att köra runt och titta så mycket som möjligt på denna så fina ö. Nästa morgon starade med halvklart väder och det fanns risk för regn. Vi körde mot Palma för lite shopping och sightseeing.

Besök i Palma

Vi kom fram till Palma, hittade parkeringsplats och flanerade runt stan lite planlöst. Det finns en hel del gränder som vi vandrade i genom, tittade in i lite butiker och vandrade upp mo Katedralen – Le Seu  som ligger högt upp med utsikt över hela Palmabukten. Jag tror det skulle vara bättre att kanske lära känna Palma genom att bo där kanske över en weekend, nu fick det gå undan lite när vi gjorde en snabbtitt på sevärdheterna.

Det var inte så lätt att fota hela kateradalen på nära håll, men när vi sedan körde förbi passade jag på.

Valldemossa

När vi kände oss färdiga med Palma körde vi upp mot bergsbyn Valldemossa. Denna charmiga by är helt klart värt ett besök med lunch. Solen tittade fram i Valldemossa som då blir en ännu mer förtjusande plats, här är så mysigt att promenera runt. Det finns en hel del trevliga men kanske lite dyra småbutiker, men inte undra på det, klart man måste ta betalt när det var rätt många turister som vandrade runt som vi.

Lite lunch hann vi med innan vi lämnade Valldemossa.

Porto de Sóller

Vi körde vidare mot Porto de Sóller. Vägarna smalnade av och blev lite krokiga, men långt ifrån den värsta sorten slingerväg vi mött på andra ställen så det kändes lugnt trots att vädret blev allt sämre. Ofta är det toppen att ha egen bil med sig men det där med parkeringar är ibland irriterande jobbigt. Det står ju bilar precis överallt, även denna årstid. I Puerto de Soller lyckades vi tillsist hitta en p-plats, så att vi kunde se lite mer av denna verkligt charmiga stad. Här skulle man kunna stannat ett par dagar och det är nackdelen när man bokat samma hotell för en hel vecka, visst skulle man kunnat stannat en natt för att sett lite mer, men nu blev det bara en ganska snabb visit för vädret blev allt sämre – snabbt!

Det lilla söta tåget som går från Palma via Soller ända hit till Puerto de Soller.

Oväder

Plötsligt mörknade det till ordentligt trots att klockan inte var mer än halv tre på eftermiddagen och vi beslöt oss för att vända tillbaka över bergen mot Santa Ponsa igen. Vi hann inte så långt förrän vi hamnade mitt i ett riktigt intensivt oväder, med häftigt ösregn och blixtar som korsade himlen framför oss, faktiskt ganska läskigt på de smala vägarna ner mot Valldemossa.

Allt gick bra och vi återvände oskadda till Santa P0nsa.

 Efter regn kommer sol!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =