Turkiet hösten 2011

11

Ännu en gång var det dags att besöka Turkiet & Side!

Efter en fullträff på nätet hittade jag äntligen Sunrise Queen Hotel och bokade förstås trots att vi verkligen inte skulle åka dit i år.

11

Så fort vi vaknat första morgonen kastade vi oss självklart ner till havet det gällde att utnyttja varenda minut. Havet ligger så mycket närmare nu när man tagit rätt mycket strand/tomt till den nya strandpromenaden. Detta ger hela Side ett riktigt lyft!

11

Tidigt första morgonen konstaterade vi att solen sken och att det skulle bli en helt perfekt dag i Side.

11

Första dagen njöt vi av solen och hade bara en enda tanke i huvudet att vila så mycket som möjligt.

11

 Som vanligt, kollade vi in läget så fort vi kom ner till stranden och konstaterade att första morgonen hade vi missat första parkett och fick nöja oss med andra men vad gjorde det?

Jodå, tro det eller ej men första parketts solparasoll skymmer andra parkett mellan ca kl 15 -15.30 e m tid. Man tror knappt det är sant men så är det och därför är det även hösttid allra bäst att ligga första parkett!

Badlakanen är absolut de sämsta jag någonsin använt, måste vara ett skämt på ett 5 – stjärnigt hotell!

11

11

11

Mycket folk betydligt mer än vad vi mötte 2008 och 2009, typiskt att smultronställena bli allt mer befolkade.

Lite synd då vi gilllar Side skarpt, lättillgängligt och underbart förstås!

11

Ganska snart försökte vi hitta godbitarna på Sunrise Queen och jag tror faktiskt att vi hittade DET!

11

 

 

11 

   11

Vid havet var det förstås som vanligt men hoppsan – här dök en Flamingounge upp. Dessa ska vara ganska vanliga i Turkiet men denna fågel är ju inte rosa vilket innebär att den nog inte är så gammal, det är de vuxna fåglarna har ju den karakteristiska rosa färgen. Denna fågel var betydligt gråare och vi antog att det var ettårsunge.

 

11

 

11

Lunchen var bara helt underbar. Det gällde förstås att hitta de absolut bästa platserna men när det väl var fixat kunde vi verkligen njuta.

11

11

Efter lunch var det skönt med lite strandpromenader och även av ett och annat dopp, även om det inte var så riktigt varmt som man skulle kunna önskat. Har för mig att det var betydligt varmare både 2008 och 2009 då jag badade betydligt mer än i år. Nåväl vi hade strålande solsken i fem hela dagar!

 11

 

 11

11

11

Överallt på Sunrise fanns det små fina pooler som tyvärr är iskalla nu på hösten.

11

11

11

 

11

Vid halv fyra tiden, blev det helt plötsligt ruggigt att ligga på stranden då solen hastigt gick ner. Då var det bara att inta hotellets fantastiska terass med magnifik utsikt över strand och hav och njuta den allra sista solen och se den underbara solnedgången. 

 11

 11

Tiden gick tyvärr alldeles för fort snart var det kväll och middag i stormatsalen inte den mysigaste men maten var ganska okej ändå.

11

11

Det fanns även ett par à la carte restauranger där vi hann prova den turkiska. Det fanns även en italiensk, mexikansk och fisk/skaldjursrestaurang.

11

11

 11

 11

 11

 Egen pizzeria fanns det fast på turkiska. Den var säkert jättegod om man gillar pizza!

11

Även hissen var lite häftig den ligger utanpå hotellet och utsikten var förstås grym då det var en glashiss.

11

Fem underbart soliga och sköna dagar fick vi när höstrusket hade startat hemma i Sverige. 

11

  11

Tyvärr gick dagarna alldeles för snabbt och vi var hemma snabbare än man hann att blinka men det kändes som att den lilla Turkietresan gjort gott och att man kan stå ut till nästa resa, som kommer snart….!

11

Antalya inrikes!

11

 

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva + tretton =