Turkiet hösten 2011

Ännu en gång var det dags att besöka Turkiet & Side!

Efter en fullträff på nätet hittade jag äntligen Sunrise Queen Hotel och bokade förstås trots att vi verkligen inte skulle åka dit i år.

Så fort vi vaknat första morgonen kastade vi oss självklart ner till havet det gällde att utnyttja varenda minut. Havet ligger så mycket närmare nu när man tagit rätt mycket strand/tomt till den nya strandpromenaden. Detta ger hela Side ett riktigt lyft!

Tidigt första morgonen konstaterade vi att solen sken och att det skulle bli en helt perfekt dag i Side.

Första dagen njöt vi av solen och hade bara en enda tanke i huvudet att vila så mycket som möjligt. Badlakanen är absolut de sämsta jag någonsin använt, måste vara ett skämt på ett 5 – stjärnigt hotell!

Tillbaka till hotell Sunrise som var lika bra som jag trodde. Kanske är maten inte så rolig, men det är väl alltid så på dessa all inclusive-hotellen samt att alkoholen smakar rent av illa, ja om man är lite kräsen alltså. Hotellet ligger perfekt med underbar utsikt över pooler, strand och hav. De många och trevliga terasserna  gör vistelsen här njutbar, särskilt nu på hösten då det är betydligt mindre med folk än under högsäsong.

Jodå Crystel Sunrise Queen har det mesta för att ge oss härlig hotellsemester.

 

 

Vid havet var det förstås som vanligt men hoppsan – här dök en Flamingounge upp. Dessa ska vara ganska vanliga i Turkiet men denna fågel är ju inte rosa vilket innebär att den nog inte är så gammal, det är de vuxna fåglarna har ju den karakteristiska rosa färgen. Denna fågel var betydligt gråare och vi antog att det var ettårsunge.

Det blev en hel del strandpromenader och även ett och annat dopp, även om det inte var så riktigt varmt som man skulle kunna önskat. Har för mig att det var betydligt varmare både 2008 och 2009 då jag badade betydligt mer än i år. Nåväl vi hade strålande solsken i fem hela dagar!

 

Vid halv fyra tiden, blev det helt plötsligt ruggigt att ligga på stranden då solen hastigt gick ner. Då var det bara att inta hotellets fantastiska terass med magnifik utsikt över strand och hav och njuta den allra sista solen och se den underbara solnedgången. 

 Fem underbart soliga och sköna dagar fick vi när höstrusket hade startat hemma i Sverige.  Tyvärr gick dagarna alldeles för snabbt och vi var hemma snabbare än man hann att blinka men det kändes som att den lilla Turkietresan gjort gott och att man kan stå ut till nästa resa, som kommer snart….! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 1 =