Mallorca – Hösten 2013

 

Årets höstlovsresa gick till mysiga Mallorca. Inte alls dumt att komma till denna ö och njuta av behaglig temperatur, lugn och ro, lite bad och en del utflykter med hyrbil. 

Boende i Santa Ponsa

 Vi landade förstås på Palma de Mallorca, men vi hade bokat hotell ute i Santa Ponsa som ligger ca 20 minuter sydväst om Palma. Vi fick lite sightseeing med transferbussen som tog oss från flygplatsen till hotellet genom hela Palma, men trafiken var lugn nu så här på hösten.

Hotellet Jardin del Sol

Resan bokades genom en resebyrå denna gång eftersom priset var riktigt bra. Hotellet ligger något utanför själva Santa Ponsa på en klippa med badmöjligheter från brygga med trappa. Jag blev mer än nöjd då vi fick en svit med terass, hade ingen aning om att jag bokat det, men så blev det.

Den där terassen var verkligen underbar och solnedgångarna var förstås bonus.

Inte nog med att vi kunde njuta av solnedgång fick vi även uppleva soluppgången från samma terass!

Att äta frukost på restaurangens uteterass var inte heller dumt.

 

Hyrbil på Mallorca

Efter någon dags vila på detta mysiga och tysta ställe (inga barn under 16 år), ville vi förstås se lite mer av Mallorca. Vi hade hyrt bil mycket billigt hemifrån och ja man får väl vad man betalar för.

Ford Focus årsmodell äldre, gröna faran kanske?

Trots färg och bilmodell kom vi iväg till partystället Magaluf, där var det nu var mer än dött, inget party någonstans. Här tillbringade jag och fler med mig glada dagar i slutet av 70 – talet. Då tänkte man kanske inte på så mycket annat än bad och sol och ha väldigt roligt.

Vi besökte även grannbyn Palma Nova (inte med på bild) som kändes något bättre, men en gång i tiden var det himla fint!

Efter återbesöket av vårt gamla Mallis kändes det bra att köra västerut mot byar mer i vår nya smak och hamnade i mysiga Sant Elm. 

  

 Att säsongen var slut för detta år märktes av att många restauranger hade stängt, men det var bara skönt. Det är så härligt att strosa runt nästan ensam i små gränder som leder mot havet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 10 =