Turkiet – Sportlovet 2014

Vårvinterresa i mysiga Turkiet!

Det kändes verkligen lite vågat att resa till södra Turkiet för bad och sol redan i februari. Några bad blev det inte men däremot fick vi en hel del sol och det blev riktigt varmt och skönt.

 

 I år testade vi det nästan helt nya Crystel Sunset Luxury Resort & Spa som invigdes under sommaren 2013. Det fanns inte så många hotell att välja på så här tidigt på våren men då vi tidigare bott på systerhotellet Crystel Sunrise som tyvärr var stäng på grund av renovering var detta hotell lite kul att testa. Även mitt andra favorithotell Hemera var stängt på grund av ombyggnad och renovering samt att många andra hotell höll stäng för uppfräschning inför kommande vår och sommarsäsong. 

 

Nåväl Crystel Sunset var ett ganska okej hotell ändå. Femstjärnigt och förstås fräscht men i mitt tycke saknades det något, någon slags personlighet kanske. Synd dock att klaga här fanns allt för att ha en toppensemester.

 Sunset ligger cirka 7 minuters promenad från havet. Ingen fara att röra på sig vi tycker verkligen om att promenera och att ta den lilla shuttlebus som hotellet höll med för att komma ner till stranden fanns naturligtvis inte i vår värld. 

 

 Den fina strandpromenaden mot Side stad är verkligen trevlig. På förmiddagarna var det bra promenadväder inte för varmt så vi kunde gå riktigt långt. 

 

 Fina apelsintider är det i Turkiet nu.

 

Det jobbas för fullt inför sommarsäsongen.

 

Man upptäcker så mycket mer när det är lågsäsong, inga turister att trängas med och lagom varmt.

 

Även om shoppingen inte är lika bra som vid högsäsong fanns det mycket kläder att välja på och vi var nästan helt ensamna i butikerna.

 

Även ute vid templet restaurerades det. Tyckte tempelpelarna såg lite slitna ut.

Efter ett par timmars promenerande blev det lite vila på solbädden vid stranden som man delar med systerhotellet, bra att kunna utnyttja Hotell Sunrise faciliteter som strandbar. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =