Roadtrip 2010 Ligurien – Italien

Efter två dagar på Franska Rivieran var det dags att ge sig av, men först måste vi bara baxa ut bilen, ja det är inte alltid det lättaste att till en parkering eller komma därifrån.

Vi lämnar Menton och kör mot Varazze (Ligurien)

Vi körde den avgiftsfria kustvägen som gick genom massor av orter utmed den underbara kustremsan. Här ligger många pittoreska småstäder tätt och nära havet. Orter eller småstäder som San Remo (Sanremo), Imperia, Diano Marino, Alassio, Savona passeras i långsam takt då trafiken, turister, mopedister och alla andra är så många så allt tar sin lilla tid. Trots alla bilar och människor är sträckan vid kusten ändå värd att köra om man inte har bråttom, givetvis bör man stanna till vid någon ort, sträcka på benen, kanske njuta av en god lunch eller bara njuta en stund vid havet.

 

Hotell i Varazze

Vi hade förbokat hotell som visade sig vara mer än fruktansvärt dåligt, men så här i juli och betalt som det var kunde vi tyvärr inte bara ge oss av, det vara bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Jag kan inte påstå att jag var speciellt förtjust i Varazze, men vi fick en hel baddag och riktigt god mat, vilket aldrig är fel.

Dagarna började lida mot sitt slut och precis när man blivit riktigt bra på att ha semester måste man åka hem, detta blev vår sista dag i Italien för den här gången. Dagen därpå började den ca 230 mil långa hemresan med ett stopp i Heidelberg och så färjeöverfarten Tyskland – Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × tre =