Roadtrip USA – Venice Beach

Nästa morgon körde vi bara en halvtimme västerut mot havet och Venice Beach. Resan börjar gå mot sitt slut och det återstår bara två nätter innan denna fantastiska resa tyvärr är slut. Vi hade bokat in de två sista nätterna i Venice Beach för att få lite sol och bad innan hemresan.

 

Inget är riktigt som Venice Beach. Här finns alla typer av människor som muskelbyggare, lodisar, kändisar, turister, skateboardåkare, joggare, och surfarna förstås.

 Vi checkade in på ett hotell mitt på Venice Beach med bästa strandvy. Trots sitt läge kändes det som ett ganska slummigt område, med många hemlösa en hel del fattigdom och andra sociala problem.

Stilla Havet är surfarnas paradis men lite för kallt för min smak.

Inte alls långt från de lite sämre sociala förhållandena ligger lyxhusen på rad.

Vissa saker är ju helt omöjligt att göra i USA medan andra saker verkar vara lite mer liberalt.

På strandpromenaden hittade vi detta populära gym.

Från vår balkong hade vi perfekt utsikt för att ha koll på vad som egentligen hände i Venice Beach.  Det var med blandade känslor att bo högst upp på femte våningen för att få både bästa utsikten men med fin utsikt fick vi även se en betydligt dystrare sida av Kalifornien, som hanterades dagligen av polis.

Efter fyra veckor är det tyvärr dags att lämna USA, men det känns verkligen inte som vi är färdiga med detta stora land. Denna resa är bara början, det finns så mycket mer att se.

Inte helt oväntat fick vi faktiskt ett helt bonusdygn i Los Angeles eftersom Norweigans Dreamliner var tjugofyra timmar försenat. Vi hamnade på ett hotell nära LA – flygplats och fick ännu en natt innan vi kom iväg hem igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 17 =