AustralienVictoria

En dag i Melbourne

Vi sover gott i vår mysiga lägenhet som verkar vara helt splitterny. Det är lite svårt att komma upp på morgonen. Det är ju mörkt nästan till halv åtta på morgonen och ganska kyligt, särskilt när vi sover med öppet fönster på 29 våningen. Vi är förmodligen även något jetlaggade fortfarande, så lite segt är det.

Ut på sightseeing

Vi har dock inte tid att ligga och dra oss utan det är bara att hoppa upp, äta en smörgås som vi köpt kvällen innan och fixa lite pulverkaffe som finns i lägenheten. Redan klockan nio är vi i väg för att hinna se så mycket som möjligt av Melbourne.

Start med Eureka Tower och gratis spårvagn

Denna underbart soliga höstvinterdag i Melbourne startar vi  mot Eureka Tower. Det är ett helt perfekt väder att åka upp på 88 våningen för att se staden från en 360 graders vy.

Vi stannar en bra stund för att spana in Melbourne från ovan men sedan tar vi oss mot Centralstationen och hoppar på gratisspårvagnen nummer 35 för att åka en runda i de centrala delarna av staden. Det är ett bra sätt att se så mycket som möjligt av de inre delarna av staden. Det är sedan bara att hoppa av spårvagnen när man ser något som verkar intressant att titta lite närmare på.

Lunch i Docklands Harbour

Vi hamnar efter en halvtimmes resa  i Docklands Harbour där vi intar dagens lunch. Vi vandrar utmed kajen och småbåtshamnen och njuter av folkliv och båtar. Vi hittar tillbaka till gratisspårvagnen och åker tillbaka mot centrum, men hoppar av den för att istället promenera genom flera små parker och sedan fortsätter vi mot shoppingstråken i innerstan.

Det är dags att lämna Melbourne redan nästa morgonen. Vi tar en taxi tillbaka till flygplatsen för att hämta ut hyrbilen och vara redo för vänstertrafik. Ett nytt äventyr väntar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − fyra =