En dag i Melbourne

Efter att sovit gott i vår mysiga lägenhet som verkade vara splitterny var det lite svårt att komma upp morgonen därpå. Det är mörkt nästan till halv åtta på morgonen och ganska kyligt, särskilt när vi sov med öppet fönster på 29 våningen, vi var förmodligen även något jetlaggade fortfarande, så lite segt var det.

Vi hade dock inte tid att ligga och dra oss utan det var bara att hoppa upp, äta en smörgås som vi köpt kvällen innan och fixa lite nescafé som fanns i lägenheten. Redan klockan nio var vi i väg för att hinna se så mycket som möjligt.

Denna underbart soliga höstvinterdag i Melbourne startade mot Eureka Tower, det var helt perfekt väder för att åka upp på 88 våningen för att kunna se staden från en 360 graders vy.

Efter att ha njutit av den fantastiska utsikte tog vi oss mot Centralstationen och hoppade på gratisspårvagn nr 35 för att ta oss runt de centrala delarna av staden. Verkligen ett bra sätt att se så mycket som möjligt, bara att hoppa av spårvagnen när man såg något som verkade intressant.

Vi hamnade bland annat i Docklands Harbour där vi intog dagens lunch, vandrade utmed kajen och småbåtshamnen. Vi hittade tillbaka till gratisspårvagnen och åkte tillbaka mot centrum, hoppade av spårvagnen och promenerade genom flera små parker och fortsatte mot shoppingstråken i innerstan.

Morgonen därpå var det dags att lämna Melbourne för att ta ut hyrbilen, vara redo för vänstertrafik, ett nytt äventyr väntade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fyra =