Vi lämnar Singapore, flyger till Brisbane och Melbourne i Australien

Tyvärr stannade vi bara två dygn i  Singapore innan det åter var dags att bege sig till flygplatsen, men vi kommer tillbaka om några veckor eftersom vi har vår hemresa härifrån. Det gick snabbt och smidigt med både taxiresa och incheckning på flygbolaget Emirates dessutom kunde vi i princip välja vilka platser vi ville i  ekonomiklass då planet knappt var halvfullt. Eftersom vi var väldigt tidiga promenerade vi runt på denna lugna, heltäckningsprydda flygplats, det kändes väldigt skönt att allt gått bra och bättre att vara tidig än att behöva stressa.

Det var första gången vi flög med Emiraten och även njuta av varsin tresits, nästan för bra för att vara sant, men så blev det. De åtta timmarna med mat, dryck, en god bok och att kunna lägga sig och sova en stund med både kuddar och filtar gjorde flygresan till rena lyxresan. Nästan som att åka i business class men utan att betala för det.

När vi anlände Australien och Brisbane hade klockan hunnit bli åtta på kvällen och det var mörkt. Lite oroad kände jag mig huruvida den elektroniska visumansökan skulle fungera och om det skulle ta lång tid att ta sig genom passkontrollen. Jag hade inte behövt oroat mig alls, allt gick väldigt smidigt, både vi och bagaget kunde lämna flygplatsen inom 40 minuter.

Jag hade bokat ett motell i närheten av flygplatsen eftersom vi redan morgonen därpå vid niotiden åter skulle bege oss till flygplatsen för resa mot Melbourne. Det var både kallt och väldigt höstlikt, kontrasten till Singapore var definitivt märkbar. Det blev förstås inte bättre när vi kom fram till nattens boende som inte var direkt likt Marina Bay Sands, ja det är så lätt att vänja sig med lyx men desto svårare med enklare mellanklass. Naturligtvis började det även regna när vi letade runt efter en lättare middag, men allt var stängt så det var bara att krypa ner i sängen, somna och invänta morgondagen.

Efter att ändå ha sovit hyfsat bra, mötte morgonen oss med solsken och efter att vi ätit en söt motellfrukost körde motellets egen transfer oss tillbaka till flygplatsen men nu till inrikeshallen. Nu skulle mitt lilla eldprovet testas, fanns verkligen mina flygbiljetter i verkligheten? Vips  dök det upp två boardingkort när jag tryckte in namnet och passet i biljettautomaten, skönt när allt fungerar. Bara att droppa bagaget och vänta på att få gå ombord på Virgin Airline mot Melbourne.

Vi blev något sena från Brisbane och landade halvtimmen efter utsatt tid i Melbourne. Från flygplatsen in till centrum tog det knappa halvtimmen. Jag hade bokat en lägenhet mitt i de centrala delarna av staden och efter nattens lite sämre rum visade sig att detta lägenhetshotell kändes lite som att komma hem, ja det vill säga om jag skulle bo i lägenhet skulle denna passa mig perfekt, om den varit lite större. Efter att kollat av den mysiga lägenheten gav vi oss ut för att få en bild av Melbourne och konstaterade att vi bodde nära Southbank Promenade med massor av restauranger och floden Yarra.

2 reaktioner till “Vi lämnar Singapore, flyger till Brisbane och Melbourne i Australien

 • juni 28, 2019 kl. 12:21 e m
  Permalink

  Bra resedagbok, det är kul att kunna följa er.

  Svar
  • juni 28, 2019 kl. 12:24 e m
   Permalink

   Hej!
   Kul att du följer oss, tyvärr verkar en del bilder komma lite upp och ner, men jag får fixa till det med min dator när jag kommer hem.
   Hälsningar
   Christina & Thomas

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 3 =