Upplevelser och boende vid Clarke Quay i Singapore

Vid vårt andra besök i Singapore bodde vi nära Clarke Quay, ett område med många barer, restauranger och nattklubbar. Genom Clarke Quay går Singapore River, floden rinner ut vid Marina Bay och promenadstråket utmed på bägge sidor om floden är trevligt att strosa runt, både under dag och kvällstid.

Se och göra utmed Singapore River och Clarke Quay

I området runt Clarke Quay rör det sig mycket folk särskilt under kvällstid, det finns många olika typer av barer och restauranger att välja på. Vi provade flera olika restauranger, bland annat en italiensk grillrestaurang med klassiska lite dyrare pasta och skaldjursrätter. På en annan något enklare asiatisk restaurang provade vi lite billigare men betydligt hetare chilirätt med pasta och skaldjur. Bägge goda på sitt vis men jag är inte helt förtjust i alltför stark mat så jag föredrar nog det italienska köket, även om det är kul att testa lite andra smaker. Även några luncher intog vi i Clarke Quay på alldeles utmärkta asiatiska restauranger till bra priser.

När vi njutit av en god middag är det skönt att röra på sig och att promenera i Singapore är perfekt eftersom staden är som gjord att ta sig runt till fots. Det nästan bilfria promenadstråket som sträcker sig från området norr om Clarke Quay och ned mot Marina Bay är knappa tre kilometer och går utmed floden genom tunnlar och över broar. För oss tog det bra mycket längre än de utlovade tjugofem minuterna eftersom vi stannade till i folkvimlet för att fota lite, kolla in båtarna på floden, titta på de trevliga målningarna som pryder väggarna i tunnlarna som går under flera av vägarna. Kolla in statyn Merlion och återigen beskåda underbara Marina Bay Sands.

Nästa gång jag besöker Singapore är önskedrömmen att få bo på The Fullerton Hotel.

Häftiga målningar i tunnlarna och inte ett skräp så långt ögat når.

Historiska personligheter och händelser förgyller de grådaskiga väggarna.

Färgglada hus i hjärtat av Clarke Quay.

Båttur på Singapore River

Vår andra morgon tog vi en liten båttur med en av de små turistbåtarna som skumpar runt i Singapore River. Egentligen skulle vi ha tagit båtturen vi skymningen men är det något som jag avskyr är det att trängas och att stå i kö med mängder av turister så vi valde istället en tidig förmiddagstur och då var vi nästan själva med guide och kapten. Ingen stress för att paxa de bästa platserna och man kunde byta plats som man ville för att ta bilder.

Vi köpte biljetter och behövde bara vänta en kort stund på vår båt, det finns lite olika hållplatser där man får gå ombord och där man även stiger av efter en tur på ca 40 minuter. Vi startade högst upp och kunde avnjuta hela färden söderut mot Marina Bay. I båtturen ingick en inspelad guidning vid olika sevärdheter utmed floden samt en mycket trevlig båtvärd som fota oss i olika positioner.

Flera vackra broar passerades ned mot Marina Bay.

Båtturen går ned mot Marina Bay och stannar till en stund vid en av de mest populära sevärdheterna, den över åtta meter höga statyn Merlion.

Vid Merlion hade stora turistgrupper trots tidig förmiddag redan samlats för att fota och bli fotade.

Boende på Holiday Inn Express

Inför vår hemresa ville vi bo bra men inte för dyrt så vi valde ett hotell som man knappast kan jämföra med Marina Bay Sands. Nej, det fick vara någon måtta med hotellyx för denna gång, även om jag helst av allt ville bo på Sands igen och igen. Holiday Inn Express var inget dumt val ändå förutom att rummet var i minsta laget. Vi fick ett rum på översta våningsplan men byggnaden är inte högre än åtta, nio våningar, så utsikten var väl inte så imponerande men helt okej. På hotellet ingick även frukost som var riktigt bra, men ganska mycket folk trängdes runt bufféborden, men där frukosten sedan intogs  i den trevliga utemiljön under tak i en parkliknande trädgård med viss luftkonditionering fick alla plats.

På översta plan finns hotellets härliga pool, ja inte den heller jämförbar med Marina Bay Sands så grymt läckra pool, men Holiday Inns pool var lite rolig ändå, med genomskinlig vägg och knappt fyra meter bred och säkert femtio meter lång med fri vy över det närliggande området, ja man såg faktiskt Marina Bay Sands på långt håll. När vi varit ute på stan och kom tillbaka på eftermiddagen var vi nästan ensamma uppe på vid poolträdgården, det var förstås rejält varmt och gudomligt härligt att hoppa i plurret.

För oss fanns det flera fördelar med att bo på Holiday Inn Express som läget med närhet till bland annat Clarke Quay, butiker, restauranger och folkliv. Det var dessutom kul att testa en annan del av Singapore .

Pris 1850 kr per natt (juli 2019)

Rolig pool med med transparent väggsida, här gick inte att dölja figuren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + 12 =