AsienSingapore

Upplevelser och boende vid Clarke Quay i Singapore

Efter ett par veckor i Australien är vi tillbaka i Singapore. Vi har bokat boende nära Clarke Quay, ett område med många barer, restauranger och nattklubbar. Genom Clarke Quay går Singapore River, floden rinner ut vid Marina Bay och promenadstråket utmed på bägge sidor om floden är trevligt att strosa runt, både under dag och kvällstid.

Se och göra utmed Singapore River och Clarke Quay

I området runt Clarke Quay rör det sig mycket folk särskilt under kvällstid, det finns många olika typer av barer och restauranger att välja på. Vi provar flera olika restauranger, bland annat en italiensk grillrestaurang med klassiska lite dyrare pasta och skaldjursrätter. På en annan något enklare asiatisk restaurang provae vi lite billigare men en betydligt hetare chilirätt med pasta och skaldjur. Bägge goda på sitt vis men jag är inte helt förtjust i alltför stark mat så jag föredrar nog det italienska köket, även om det är kul att testa lite andra smaker. Några av våra luncher intar vi i Clarke Quay på alldeles utmärkta asiatiska restauranger till bra priser.

När vi njutit av en god middag är det skönt att röra på sig och att promenera i Singapore är perfekt eftersom staden är som gjord att ta sig runt till fots. Det nästan bilfria promenadstråket som sträcker sig från området norr om Clarke Quay och ned mot Marina Bay är knappa tre kilometer och går utmed floden genom tunnlar och över broar. För oss tar det bra mycket längre tid än de utlovade tjugofem minuterna eftersom vi ofta måste stanna till i folkvimlet för att fota lite, kolla in båtarna på floden, eller titta på de trevliga målningarna som pryder väggarna i tunnlarna som går under flera av vägarna. På vår färd kan vi även kolla in statyn Merlion och återigen beskåda läckra Marina Bay Sands.

Nästa gång jag besöker Singapore är önskedrömmen att få bo på The Fullerton Hotel.

Häftiga målningar i tunnlarna och inte ett skräp så långt ögat når.

Historiska personligheter och händelser förgyller de grådaskiga väggarna.

Färgglada hus i hjärtat av Clarke Quay.

Båttur på Singapore River

Vår andra morgon tar vi en liten båttur med en av de små turistbåtarna som skumpar runt i Singapore River. Egentligen skulle vi ha tagit båtturen vi skymningen men är det något som jag avskyr är det att trängas och att stå i kö med mängder av turister. Vi väljer istället en tidig förmiddagstur och då är vi nästan själva med guide och kapten. Ingen stress för att paxa de bästa platserna och vi kan även byta plats lite när som helst för att ta bilder.

Det finns lite olika hållplatser där man får gå ombord och där man även stiger av efter en tur på ca 40 minuter. Vi startar högst upp och kan avnjuta hela färden söderut mot Marina Bay. I båtturen ingår en inspelad guidning vid olika sevärdheter utmed floden samt en mycket trevlig båtvärd som fotar oss i olika positioner.

Flera vackra broar passeras ned mot Marina Bay.

Båtturen går ned mot Marina Bay och stannar till en stund vid en av de mest populära sevärdheterna, den över åtta meter höga statyn Merlion.

Vid Merlion har stora turistgrupper trots tidig förmiddag redan samlats för att fota och bli fotade.

Boende på Holiday Inn Express

Inför vår hemresa vill vi bo bra men inte för dyrt så vi väljer ett hotell som man knappast kan jämföra med Marina Bay Sands. Nej, det får vara någon måtta med hotellyx för denna gång, även om jag helst av allt ville bo på Sands igen och igen. Holiday Inn Express är inget dumt val ändå förutom att rummet är i minsta laget. Vi får ett rum på översta våningsplan men byggnaden är inte högre än åtta, nio våningar, så utsikten var väl inte så imponerande men helt okej. På hotellet ingår även frukost som är riktigt bra, men ganska mycket folk trängs dock runt bufféborden. Frukosten intas på den trevliga terassen under tak i en parkliknande trädgård med viss luftkonditionering och där får alla gäster bra med utrymme.

På översta plan finns hotellets härliga pool, ja inte den heller jämförbar med Marina Bay Sands så grymt läckra pool, men Holiday Inns pool är lite rolig ändå. Den har en transparent vägg och är knappt fyra meter bred och säkert femtio meter lång med fri vy över det närliggande området, man ser faktiskt Marina Bay Sands på långt håll. Efter en varm och svettig sightseeing tur i Singapore är vi nästan ensamma uppe vid poolträdgården och det är gudomligt härligt att hoppa i plurret.

För oss finns det flera fördelar med att bo på Holiday Inn Express. Vi gillar läget med närhet till bland annat Clarke Quay, butiker, restauranger och folkliv. Det är dessutom kul att testa en annan del av Singapore innan vår hemresa.

Pris 1850 kr per natt (juli 2019)

Rolig pool med med transparent väggsida, här gick det inte att dölja figuren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − sex =