Ella – En bergsby bland teplantage och himmelska vyer

Efter en lång dag på slingriga vägar med många intryck som avlutas med en tretimmars lång tågresa kommer vi i skymningen fram till den underbara bergsbyn Ella i Sri Lanka. Vår chaufför har kört bilen till Ella och möter upp oss utanför stationen. Vi ska köras till ett hotell en bit upp i bergen där vi ska övernatta. Det är knappt tio minuters bilfärd upp på nya serpentinvägar innan vi stannar till utanför ett enklare boende med himmelsk utsikt över bergssluttningarna.

Lite huvudbry får både vi och hotellägaren när vi inte riktigt kommer överens om att vi både har middag och frukost inkluderat i priset, ja för det har vi. Men efter en stunds konfererande med varandra kan hotellvärden plötsligt fixa lite man ändå. Vi tar oss ändå tillbaka ner till Ella igen eftersom vi vill ha åtminstone en öl till maten och när vi ändå är där köper vi med oss en flaska vin som smakar så gott när vi sitter på terassen och njuter av det fantastiska landskapet innan mörkret sveper in och det är dags för middag.

Nere i Ella är det mycket folk och många restauranger, vi har dock vårt boende en bit upp i bergen. 

Enkelt men helt okej boende med fantastisk utsikt.

Morgon i Ella

Efter en välbehövlig middag somnar vi gott men jag vaknar med ett ryck redan vid sextiden på morgonen, solen är på väg upp. Jag tassar upp för att kanske få en härlig soluppgång men det vill sig inte riktigt, solen når inte riktigt upp över bergen men ljuset är ändå så värt det tidiga uppvaknandet. Det är ganska kallt och lite fuktigt här ute men jag stannar kvar en stund och lyssnar på sången från munkklostret någonstans i närheten.

Snart är det frukost och solen stiger över himmeln. Här i Ella skulle jag kunna stannat flera nätter men vi ska förstås vidare mot nästa äventyr. Vi stannar en stund och går runt i hotellets trädgård, ser de magiska vyerna mot bergen.

5 thoughts on “Ella – En bergsby bland teplantage och himmelska vyer

 • mars 21, 2020 kl. 3:24 e m
  Permalänk

  Helt fantastiska vyer. Ser med intresse fram mot fortsättningen.

  Svar
 • mars 21, 2020 kl. 8:12 e m
  Permalänk

  Ja, Sri Lanka har allt, underbara stränder och många fantastiska sevärdheter. Tyvärr hann vi inte med så mycket som vi ville men till Sri Lanka kan vi absolut återkomma till.
  Välkomna hem till Sverige trots allt elände som vi går igenom nu i hela världen!
  // Christina

  Svar
  • mars 22, 2020 kl. 3:50 e m
   Permalänk

   Överraskande att ni vill återvända, ni har ju ändå varit på så många fantastiska platser.

   Tack så mycket, vi återvände planenligt förra lördagen. Det mörkades nog en del, Algarve lever som bekant på sin turism. Vi märkte ingenting och när jag googlade i mitten av vår sista vecka hade Portugal mindre än 10 coronafall!! Mindre än en vecka senare utlyste Portugal nationellt nödläge, allt stängde, barer,caféer, restauranger t o m golfbanorna stängde. I Spanien fick människor bara gå ut till matbutiker och apotek, en extra sväng med låtsashunden eller soppåsen riskerade att bötfällas. Likadant i Portugal.

   Läget är exeptionellt, kommer ni iväg till Sydafrika månntro?

   Hälsa lillebror, jag ringer endera dagen.

   /Monika

   Svar
   • mars 23, 2020 kl. 7:34 e m
    Permalänk

    Vilken tur att ni hann hem innan det allt stängde. Så tragiskt för alla som lever på turism och resor.
    Nej tyvärr det blir inget Sydafrika för oss, det känns verkligen tråkigt men det är inget att göra något åt. Sydafrika finns ju kvar och någon gång måste det väl bli normalt igen, nu får vi istället glädja oss åt enklare ting som härliga skogspromenader i närområdet eller vad vi nu kan hitta på. Vi hoppas på en sommarresa även om det känns tveksamt i dagsläget.
    Christina

    Svar
    • mars 24, 2020 kl. 9:56 f m
     Permalänk

     Synd med Sydafrika, men ni upplevde ju ändå en fantastisk sportlovsvecka. Och skogspromenader är heller inte att förakta.
     Håll er friska och sköt om er.
     /Monika

     Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + femton =