Resan mot Australien med ett stopp i Singapore

Vi startade den långa resan mot Brisbane i Australien från Arlanda på självaste Midsommaraftonen. Skönt att äntligen komma iväg efter flera dagar av resfeber, men när det till sist var dags att ge sig iväg satt alla nerver på plats och jag kände mig mer än redo.

Jag hade bokat första delen av resan med Finnair, som har en lite längre restid än konkurrenten Qatar airlines men för oss passade tiden ändå bra eftersom vi kom fram strax innan ordinarie incheckningstid på Hotel Marina Bay Sands, vi ville ju naturligtvis inte missa dyrbara minuter på detta fantastiska hotell.

Vi startade från Stockholm till Helsingfors där hade vi en oroande kort mellanlandning på bara 50 minuter men tack och lov gick planet från Stockholm på utsatt tid, vi hann med andan i halsen springa genom självscanningen för EU- medborgare pusta ut lite och boarda Finnairs flight mot Bangkok. På denna flight hade vi faktiskt köpt lite dyrare platser med något bättre benutrymme, vi vågade inte chansa på att kunna byta platser som vi annars gärna gör vid kortare resor.

Flygtiden på ca 9 timmar till resans andra stopp drog ut på tiden eftersom det vanliga luftrummet över Pakistan och Indien inte kunde utnyttjas på grund av politiska orsaker. Det blev istället en liten omväg norröver på dryga 45 minuter. Ganska okej när vi ändå inte behövde stressa i Bangkok för den sista flighten till Singapore där vi hade ett stopp på två timmar och väl ombord och helt utan några andra förseningar landade vi efter en sexton timmars lång resa i Singapore.

Det blev ett kort (2 dagar) men efterlängtat besök i Singapore och vi startade med kanske resans lyxigaste boende – Marina Bay Sands. Det kändes onekligen grymt skönt att slänga av sig de varma skorna, hoppa i badkläderna och ge sig upp till världens häftigaste infinitypool på 57 – våningen och nypa mig lite i armen och ropa –  Jag är här nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 12 =