Det blir Oman till Sportlovet

Plötsligt blev det möjligt för oss att äntligen boka en resa och när denna möjlighet bara infann sig blev jag lite tveksam, vart ska man egentligen resa? Jag har ju spekulerat lite hit och dit i mitt förra inlägg men var inte riktigt säker på om vi själva skulle kunna komma iväg nu till sportlovet. Resa vill vi absolut göra men då priserna alltid stiger ju närmare avresa och sportlovet man kommer kändes det som om de flesta av mina önskeresorna hade blivit väldigt dyra. Det bästa är ju att boka i god tid för att få så bra pris som möjligt särskilt till skolloven då jag är tvungen att ha semester.

Efter ett intensivt letande på alla resesajter som jag kunde komma över blev jag till sist lite irriterad och tänkte, men vad tusan, man ska väl ändå kunna resa dit man vill. Länge, länge har jag gått och suktat efter att besöka Oman, ja det är en riktigt drömresa på min bucket list och trots att det är sportlov och dyrare än vanligt bokade jag till sist Salalah i Oman. Detta är verkligen en drömresa och det känns toppen att äntligen få komma dit. Dyrt? Lite kanske, flyg hade förstås gått upp rejält i pris sedan jag letade resor till Oman strax före jul och likaså hotellpriserna var inte heller så billiga, särskilt om man vill bo med strandläge och lite lyxigare. Nåja, i framtiden ska jag vara bättre förberedd och boka resa med god framförhållning, resan till Oman får bli ett undantag.

Vad vet vi om Oman?

Inte så mycket mer än det som jag kan läsa om på några få resebloggar, artiklar och någon enstaka resebyråinformation. För ett par år sedan hade jag en kollega som var mycket intresserad av fåglar och som berättade att södra Oman är ett perfekt resmål för fågelskådning. Nu är jag inte så jätteintresserad av just fåglar men min kollegas beskrivning av Oman som resmål gjorde mig så nyfiken och sedan dess har jag inte kunnat släppt tanken att resa dit. Känslan av flygande mattor och annan orientalisk kultur gnagde inom mig,  jag bara måste besöka Oma, med eller utan flygande matta.

Bra klimat

Kanske det bästa av allt är att klimatet är solsäkert året om och slutet av februari ska det vara lagom varmt på ca 27 – 28 grader. Dessutom kan man faktiskt bada i havet, det är ju Indiska Oceanen som ligger utanför Oman, förmodligen är det inte lika varmt som vid t ex Maldiverna, Oman ligger ju ligger ju mer nordväst, så troligtvis är det lite svalare.

Annorlunda resmål

Det var inte förrän i början av 1970 – talet som Oman öppnade sina gränser för turismen. Trots att det ändå är över fyrtio år sedan är landet ganska outforskat, med gamla seder och traditioner. Vi hoppas på färre turister än till destinationer som charterresenärer vallfärdar till vad jag vet är det bara Apollo som har charter till Salalah av de svenska resebolagen.

Vi har valt en annan lösning och bokat flyg och hotell själva, inte alls för att det blev billigare utan snarare att allt till Oman var slut via Apollo som faktiskt hade prisvärda resor men då var man tvungen att vara ute i god tid för sin bokning.

Sevärdheter

Förutom att jag längtar sjukt efter sol och värme lockar en av världens största sandöknar, vi hoppas få till en övernattning därute. Naturen ska också vara häftig med bland annat ett rikt djurliv, vidsträckta fruktodlingar med banan och mangoplantager. Dessutom har jag hört att kaffet ska vara något utöver det vanliga, ja det finns säkert många fler anledningar till att besöka Oman.

Bilder från bland annat Jordanien

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem − ett =