Australien – Snart är det dags

Hastigt bestämde vi oss i vintras för att kanske resa till Australien och  klart att Australien alltid funnits som en drömresa någon gång i framtiden. Plötsligt hade framtiden kommit i fatt oss och vips hade jag bokat flygbiljetter till både Singapore och Brisbane i Australien, så det är ju bara att åka, så lätt ändå…

Men många har turerna varit under våren inför vår kommande resa till Australien, planeringar har kommit och gått för hur vi ska kunna se så mycket som möjligt. Det ska givetvis bli så spännande att besöka Australien och nu när vi är så nära så känns det förstås lite, nej väldigt pirrigt om alla mina bokningar finns i verkligheten och om de kommer att fungera. Jag vägrar dock att låta resfebern helt ta över mitt liv och har den senaste tiden jobbat hårt med att ta kontrollen över resfeberproblematiken och försöker intala mig att allt kommer att gå hur bra som helst. Det är inte det lättaste då det snart är ett faktum att infinna sig på Arlanda och kasta sig ut i det okända.

Nya resplaner

Planeringen för denna resa har varit ganska svår. Det är ju mycket vi vill se och den första planen var att flyga till Brisbane hyra bil och därifrån köra ned till Sydney, fortsätta till Melbourne och besöka bland annat Great Ocean Road, därefter köra norröver mot Cairns och nordöstra Australien och tillbaka till Brisbane. Hur jag än räknade fick jag inte riktigt ihop dagarna, det skulle bli enormt stressigt och då började jag istället tänka på att flyga för att vinna tid. Flygpriserna är förhållandevis ganska billiga, tyvärr kostar bagaget nästan lika mycket som en enkelresa för en person, så helt billigt blev det inte, men nu är i alla fall alla flygresor bokade. Stresspåslaget  har naturligtvis startat så smått, det är ju en del att hålla i huvudet när man agerar egen resebyrå och frågan jag alltid ställer mig så här i slutet av planeringsprocessen är om allt detta verkligen kommer att fungera.

Hoppas på lite hjälp med planeringen från någon av guideböckerna.

Flyg för bästa tidsvinst

Så om allt går som det ska kommer vi att starta från Stockholm för flyg till Singapore stanna där två dygn innan vi fortsätter mot Brisbane på den australienska östkusten. Redan morgonen därpå flyger vi vidare till Melbourne, stannar där ett par dagar, hyr bil och kör den omtalade sträckan Great Ocean Road. Därefter blir det flyg till Sydney för ett par dagars stopp och sedan flyger vi upp till Cairns. Härifrån hyr vi återigen bil, stannar uppe vid de norra delarna av Cairns för lite vila och utflykter förhoppningsvis till bland annat Stora barriärrevet och lite annat som står på vår önskelista. Jag har även bokat boende på flera av våra stopp och jag ser särskilt fram mot stränderna  i norra Carins, de ser riktigt härliga ut, åtminstone på bild. Vi kommer även att göra ett besök på Fitzroy Island med övernattning, tyvärr har det varit lite svårt att hitta bra boenden mycket är slutsålt eftersom vi är ganska sena med våra bokningarna. Mellan Cairns och Brisbane är det ca 170 mil så den sista veckan kommer vi att ta oss ned mot Brisbane med olika stopp som kan passa vår resväg.

Jag har även gjort en hotellbokning strax söder om Brisbane, Gold Coast / Surfers Paradise som ska påminna lite om USA:s Miami Beach. Vi avslutar med ett kort besök i Brisbane innan det är dags att flyga tillbaka till Singapore med ytterligare två övernattningar innan vi åter tar oss hemåt.

Spänningen stiger och nu gäller det bara att avsluta arbete, packa väskorna och ha koll på alla biljetter och bokningar. Ta ett djupt andetag och ladda inför kanske en av livets största resedrömmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =