Nya resor är bokade

Veckorna på det nya året har rusat på, mycket av fritiden i  januari har gått åt till att leta nya resor. Det är inte det lättaste att hitta den perfekta resan när resedrömmarna är lite diffusa, vart vill vi egentligen? Vad är möjligt? Och så vidare… För en resa på sportlovet vill jag att sol och bad ska prioriteras men ändå inte för långt bort.

Våra resor till Mellanöstern i slutet av februari har varit helt perfekta med både fantastiska sevärdheter och dessutom stabilt soligt väder. Nu har vi betat av flera länder som ligger inom rimlig restid vilket gör det lite svårare att hitta en resa inom samma kategori.

Sri Lanka

Efter flera veckor av ihärdigt letande världen över slog det mig att Sri Lanka borde passa oss perfekt, ett land som jag aldrig tidigare haft en tanke att resa till. Verkligen konstigt eftersom det ändå inte är så långt dit, eller jovisst är det långt men flygresan med mellanlandning i Doha så tar det inte mer än cirka tolv, tretton timmar. Landet verkar dessutom att ha allt som jag längtar efter nu i februari, härliga stränder, sol, värme och intressanta sevärdheter.

Till sist blev flygbiljetter inköpta till Sri Lanka och även boende är bokat på ett och samma ställe, vi kommer inte att fara runt med nytt boende för varje natt eftersom vila står i fokus men självklart kommer vi att göra utflykter med eventuella övernattningar.

Eftersom jag inte haft någon direkt längtan till Sri Lanka vet jag inte alls mycket om landet mer än att de flesta som reser dit verkar vara nöjda. Sevärdheterna är många samtidigt som sol och bad är möjligt, en del tycker att det är lite som Indien-light. Mina kollega på jobbet som varit på Sri Lanka minst tjugo gånger tycker att jag gjort ett perfekt reseval för ett härligt sportlov. Jag hoppas hon har rätt…

Efter sportlov kommer påsklov

Sex veckor efter sportlovet har jag påsklov, härligt, härligt. Jag måste säga att jag väldigt förtjust i just påsklovet särskilt när det ligger i mitten av april. Man kan alltså åka nästan vart som helst, våren är här och det mesta är möjligt. Egentligen behöver man inte resa alls så långt för att få en fin vecka med mycket sol, kanske lite bad och trevliga sevärdheter. Men trots att det finns väldigt många härliga upplevelser på nära håll, så vad gör jag då?

Kapstaden

Jag letar efter flygresor så långt bort jag bara kan och när jag satt och tittade på lite av varje dök ett riktigt bra pris på flygbiljetter till Kapstaden upp. Utan några som helt betänkligheter högg jag dem på stört, jag säger bara, jippi, vi ska till Kapstaden i Sydafrika.

Känslorna för denna resa är blandade med både wow – feeling men även en liten gnagande oroskänsla för den långa flygresan som i mitt tycke är i längsta laget på dryga sexton timmar och bara ett kort stopp i Doha. Dessutom är kanske inte vädret i Kapstaden helt hundra i mitten av april, men jag hoppas att det ändå fortfarande är okej så att vi får lite sol och inte för mycket regn. Nåväl oavsett flygtid och väder ska det bli så häftigt att göra denna efterlängtade resa.

Nu är både vinterresa och vårresa bokad, trots långa flygresor som väntar oss för en så kort tid som en dryg vecka på varje destination, hoppas jag att vi hinner med att se en hel del. I den bästa av världar vill jag gärna ha minst fjorton dagar för den här typen av resor men har man inte tiden är det förstås bättre med åtta, nio dagar än inga alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + 6 =