Fem boenden under en vecka på vår Spanientripp

Boende  i Sitges – Hotel La Santa Maria

I flera år har jag gått och längtat till den charmiga orten Sitges så här det blev självklart hela två övernattningar under vår korta roadtrip på den spanska medelhavskusten. Tyvärr var vi rejält sena när vi äntligen anlände hotellet så vi missade till och med middagen eftersom restaurangen precis stäng  men det gjorde inte så mycket eftersom vi ändå inte var så hungriga .

Hotel La Santa Maria är ett trestjärnigt mellanklasshotell som ligger mitt på den långa och fina strandpromenaden. Vi hade valt det lite billigare alternativet med balkong mot innegården istället för mot havet. Bra på sitt vis när vinden från havet hade gjort det omöjligt för oss att sitta på balkongen dessa dagar men kanske lite tråkigt om vädret visat sig från sin bästa sida eftersom man hade riktigt bra koll på vad som hände utmed huvudgatan och havet. Förutom hyfsade rum i mellanklass finns en riktigt omtyckt restaurang som folk stod i kö för att få äta hos. Maten var helt okej men kanske gillade jag detta ställe mest för stämningens skull. Hit återkommer jag gärna en annan gång.

Pris: 82 euro / natt för 2 personer (hotell & frukost)

Boende i Benidorm – Hotel  Marina

Benidorm hade varit ett riktigt häftigt ställe om det inte varit för alla extremt fula höghus och andra byggnader som förstörde en egentligen fin plats. Mitt syfte var att besöka staden igen eftersom jag som tonåring(1975) tillbringat en för den tiden helt fantastisk semester här. Nu många år senare var jag där igen för att kanske, kanske känna igen något från en svunnen tid.

Jag bokade ett vad jag tyckte prisvärt hotell som låg strandnära med frukost och middag inklusive ett glas hyfsat vin till måltiden för endast plus 15 kronor. Det enda som var lite dyrt var väl parkeringen för ca 90 kronor plus deposition på 150 kronor och som låg ca 500 meter norröver från hotellet men bilen stod tryggt och fint i garaget. Det blev en ganska livad natt trots att vi bodde högt upp i denna gigantiska byggnad. Vi vill inte använda ac:n utan kör gärna med öppen balkongdörr när detta är möjligt, en hel del festande in på småtimmarna störde vår nattsömn men det är väl sånt som hör till.

Pris: 69 euro / natt  2 personer (hotell, frukost, middag)

Boende i Almuñécar – Hotel Helios

Redan när vi steg ur bilen i den härliga staden Almuñécar kändes det som vi hade hamnat helt rätt. Ännu bättre blev när vi checkade in på mysiga hotell Helios och rummet med fri havsutsikt, kanske hade vi inte behövt tagit det dyra rummet men både utsikt och läget lockade för några euros dyrare vilket var svårt att motstå trots att vi försökt intala oss att välja de billigare alternativen. När det även fanns möjlighet att välja halvpension tog vi även det och vi blev mer än nöjda särskilt första kvällen då maten var absolut i toppklass. Trots den lite tråkiga matsalen i hotellets källare var vi mer än nöjda över detta superhärliga ställe.

Pris: 110 euro / natt för 2 personer (hotell, frukost & middag)

Boende i Torrevieja – Hotel Masa International

Betydligt längre från stadskärnan än vad jag räknat med ligger Masa International med utsikt över klippor och hav. Hotellet har flera faciliteter som pool och solbäddar, trevliga sällskapsutrymmen, men långt ifrån både sandstrand och stad om man ville gå till fots. Med bil gick det naturligtvis snabbt till stan men vi vill ju gärna promenera efter en dagstur i bil. Tyvärr var inte vädret på vår sida denna påskvecka men en kortare promenad runt området kunde vi ändå ta utan att drabbas av alltför mycket regn.

Jag hade bokat in oss kvällen innan och fick ta vad som fanns kvar vilket var ett mindre rum utan balkong. När vi anlände försökte jag uppgradera oss men utan resultat, det fanns absolut inget annat rum än det vi skulle få. Redan innan kände jag på mig att det inte var bra men efter lite suckande och gnällande var det bara att acceptera vårt öde. Efter en stund märkte vi dock att det var fruktansvärt varmt på rummet och började skruva lite på ac – systemet, men inget hände. Jag kontaktade förstås receptionen och en ny receptionist kom upp för att kolla av värmen och tryckte lite på alla knappar och lovade att värmen var bortkopplad.

Vi tog en promenad och när vi kom tillbaka knappa timmen senare var det minst lika varmt, lite irriterad sprang jag åter ner till receptionisten som inte riktigt visste vad hon skulle göra. Jag som har vanan inne att komma med förslag vid olika hotellproblem bad genast om en nytt rum och när receptionisten förstod att hon nog inte skulle kunna få bort värmen så hon nappade på mitt förslag som verkade vara den lättaste lösningen. Vi fick ett nytt rum som inte direkt var sämre än det första man lyckades till och med trolla fram ett rum med balkong och utan värme, helt perfekt och när middagen som ingick i hotellpriset visade sig vara utsökt slutade kvällen riktigt bra.

Pris: 135 euro / natt för 2 personer (hotell, middag & frukost)

Boende i Castelldefels – Aparthotel Solifemar

Sista natten ville vi bo så nära Barcelona flygplats som möjligt och hittade en riktigt mysig badort bara dryga kvarten från biluthyrning och flygplats. Jag slog till på ett hotell som ligger med jättefint läge precis vid havet där sanddynorna är vackert vita och mjuka, helt perfekt.

Allt var ganska dyrt så här på långfredagen Tyvärr var det mesta också slutsålt så vi fick ta ett katastrof- rum utan fönster bredvid en karaokebar fast det visste vi inte förrän efter midnatt då man körde igång på allvar. Hade vi fått ett rum i själva huvudbyggnaden med balkong och utmed havet hade det säkert varit ett riktigt bra. Nu skulle vi ju bara stanna över natten och tänkte att det inte spela så stor roll huruvida vi hade balkong eller inte. Vi åt semesterns bästa middag med fisk och skaldjur men sen var det dags att gå till sängs. Efter att ha somnat ganska lätt vaknade vi av ett förfärligt liv då karaokeshowen hade startat och höll på till tretiden på morgonen, inte kul för oss som skulle upp ganska tidigt på morgonen. Nej, till Aparthotel Solifemar kommer vi inte tillbaka.

Pris: 86 euro/ natt 2 för personer (hotell, frukost)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 1 =