Planering av en Australienresa pågår

Planering för en resa till Australien pågår för fullt. Tiden är knapp för att knyta ihop säcken eftersom jag inte vet särskilt mycket om detta gigantiska land i Oceanien. För två år sedan var vi på andra sidan jordklotet när vi besökte Fiji, resan dit var väldigt lång men gick förvånansvärt bra och sedan dess har en gnagande känsla funnits för en resa åt samma håll igen.

Tanken att resa till Australien föddes nog ute på katamaranen mot Yasawa – öarna då jag under en längre tid lidit av fruktansvärd resfeber och trodde att ingen av alla mina bokningar skulle finnas i verkligheten. Men alla bokningar fanns naturligtvis och allt satt som det skulle, bara fram med passet och swish insåg jag att allt jag gått och oroat mig för fixade sig alldeles utmärkt. Otroligt ändå att sitta hemma i soffan och boka  lite hit och dit, förvisso ska ju allt fungera men känslan är lite svindlande, man är så långt bort från destinationen men med några klick på datorn eller mobilen kan man färdas både i fantasin och verkligheten.

När vi stod och blicka ut över den fantastiska övärlden Yasawa blev vi ombedda av två kvinnor att fota dem, (maken blir alltid infångad av medpassagerare och andra turister för att fota dem på alla möjliga platser). De båda kvinnorna var från Brisbane i Australien och släppte oss inte utan skulle naturligtvis fota även oss och ville förstås veta varifrån vi kom, vi pratade en bra stund med dem om bland annat deras hemland, de tyckte förstås att vi borde resa dit nu när vi ändå var så nära och det var nog då som beslutet fattades att självklart ska vi till Australien.

Efter våra många, många mil genom stora delar av USA känns Australien som ett givet resmål för att vidareutveckla oss i kategorin roadtrip. Vi har tillbringat extremt många timmar i bil när vi rest genom USA men också haft många härliga dagar där vi stannat till i storstäder, badorter och platser vi överhuvudtaget inte visste fanns. Vi älskar att bila i USA men som alltid är det bra att gå vidare för att få uppleva nya platser, som vi ännu bara sett på bilder och hört talas om.

Nu är det dags att besöka Australien och göra en roadtrip i det stora landet – vänstertrafik. Inga problem egentligen, men jag som lider av lite olika “spöken” som hur ska vi klara vänstertrafik i storstad när det är nog så svårt att köra högertrafik i sådana städer. Som tur är så reser jag med min supercoola man som inte tycker att det finns några som helst problem med varken det ena eller andra, allt ordnar sig oavsett färdriktning.

Vart ska man egentligen lägga sitt första besök till Australien? Vi kommer ju att åka i slutet av juni och tillbringa ca 3 veckor i landet “Down Under”, det är ju vinter därborta då men det innebär dock inte kyla och mörker utan ska vara en bra tid att åtminstone resa till nordöstra delarna av landet.

Vår tanke är att ta oss via Singapore, göra ett stopp där och sedan vidare mot Brisbane i delstaten Queensland. Vi kommer förmodligen att hålla oss på östkusten och ta oss trots vinter nedåt mot Sydney, stanna där några dagar. Där har planeringen stannat till lite, det är ju mycket vi vill se och tre veckor känns som lite men vi kommer ju att vara ett par dagar i  Singapore både på dit och hemresa och många timmar går ju i flygtid så fyra veckor totalt kommer att gå försvinnande snabbt.

Tyvärr går planeringen lite trögt då allt verkar vara så intressant att se. Man skulle behöva minst fem, sex veckor för att få till den bästa resan, men så fungerar det dock inte med våra dyrbara semesterdagar.

Sydney dryga 91 mil söder från Brisbane känns som ett självklart val, men även staden Cairns ca 164 mil norrifrån Brisbane är också ett måste. Ja det känns som en slits lite hit och dit i allt en gärna vill uppleva, som till exempel staden Melbourne och givetvis roadtripens roadtrip; Great Ocean Road. Jag försöker skaffa mig lite information genom att läsa på olika webbsidor, reseföretag med mera och där det skrivs om  mycket som inte får missas. Det lockas bland annat om att man absolut måste stanna till vid de ikoniska surfställena Torquay och Bells Beach och se de berömda tolv apostlarna. Detta finns att skåda i södra Australien, men min tanke är nog att ändå försöka lägga huvuddelen av vistelsen i nordöstra delen av landet då årstiden ska vara bäst för det. Där finns ju staden Cairns och Stora barriärrevet, regnskogar och mängder av andra intressanta platser att besöka så det är verkligen en utmaning att få till denna resa på bästa möjliga sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 2 =