Hej då Sydafrika – Hej då alla utlandsresor? Heja Sverige!

Hej då Sydafrika!

In i det sista hade jag hoppats att vi genom ett under ändå skulle komma iväg till Kapstaden, men när UD för några veckor sedan avråder från alla icke nödvändiga resor utomlands är det dessvärre helt kört. Förvisso har vi bara köpt flygbiljetter som inte är ombokning- eller avbokningsbara, vi vet i dagsläge att vi kanske kan boka om dessa så småningom men några pengar tillbaka lär det nog inte bli. Som tur är hann vi inte boka några hotell eller bil som vi var på väg att göra, alltså bara flygbiljetter, inget att gråta över. Men ändå känns det inte alls bra nu när även sommarresan är i farozon.

Hej då alla utlandsresor?

Vår planerade sommarresa kan förmodligen inte heller genomföras som vi tänkt. Tanken var att bila genom östra Europa, en riktig långresa på nästan fem veckor med massor av nya länder. Den planen inser vi inte heller vara genomförbar om inte ett under sker vilket inte känns troligt.

Det blir alltså att tänka nytt och hemma i Sverige (i bästa fall). Jag har länge haft en dröm att resa runt i hela Sverige och särskilt i norra delarna känns som mest efterlängtat att göra. För några år sedan gjorde vi en helt fantastisk bilresa norröver och in i Norge tillsammans med våra hundar. Då blev det mer fokus på vårt vackra grannland än just Sverige, kanske är tiden nu kommen att se mera av norra Sverige. Vi vill besöka fjällen, kanske göra en lättare vandring till Helagsfjället, köra Vildmarksvägen, fortsätta upp mot Abisko och vidare mot Treriksröset (om man får, det är ju lite utomlands förstås).

Men tänk om våra nordiska grannländer öppnar upp sina gränser igen? Ja, då finns det möjlighet att göra en annan bilresa genom norra Norge och Finland, en resa som jag också gått och funderat på lite då och då. Inget är ännu bokat men en plan börjar ta form och som sedan snabbt skulle kunna ändras om det helt plötsligt är flera länder som öppnar upp.

Vår i Rosersbergs slottspark.

Heja Sverige!

Jag lever ändå relativt prioriterat när jag bor i hus nära naturen och inför en sommarsemester på hemmafronten kommer vi visst att ha det hur bra som helst. Vi har dessutom en stor och härlig familj som vi nu har möjlighet att träffa mer av.

Att bo nära världens vackrast stad – Stockholm är inte alls dumt, här kan man säkert tillbringa hela sommaren för att uppleva stadens alla skrymslen och vrår, men det är förstås sånt man även kan göra på helgerna.

En dag i slutet av mars…

Tog vi oss med bil för att titta lite på Guldbron. Det är ju en historisk händelse att få följa den på plats och även utvecklingen av Slussen. Det blev även ett litet besök runt på Söder vid Katarinahissen och ett kort besök i Katarina Kyrka, som sken gul som solen även fast vädret var urtrist.

Imponerande bygge.

Katarina Kyrka

Arkitekturmodell av Katarina Kyrka från 1800-talets mitt.

Promenad på Söders Höjder.

Under påskhelgen fick vi möjlighet att även köra under denna riktigt vackra bro. Det ska verkligen bli spännande att se hur allt kommer att bli en vacker dag.

Hemma kan vi  njuta av fina soluppgångar och solnedgångar.

Framtiden?

Ingen vet något om framtiden men jag hoppas att allt kommer att bli som förut. Ibland känns det mera hoppfullt, men bäst är nog att ta en dag i taget även om det inte är min starkaste sida. Jag vill planera och genomföra mina planer och nu när sommaren är så nära känns det lite sorgligt att behöva vänta tills nästa år för att göra de resor som jag gått och längtat efter.

Nu hoppas jag att det åtminstone går att resa i Sverige som är plan B, annars får vi plocka fram plan C vilket är att fixa hemma, som att måla om huset. Ja, det finns ju hur mycket som helst att göra under en sommar i Stockholm.

2 thoughts on “Hej då Sydafrika – Hej då alla utlandsresor? Heja Sverige!

 • april 25, 2020 kl. 4:11 e m
  Permalänk

  Håller tummarna för att ni får möjlighet att resa till Kapstaden en annan gång! 🙂 Jag bokar väldigt sällan utlandsresor på sommaren då jag tycker att Sverige är en så magisk plats under sommarhalvåret och vill passa på att njuta så mycket som möjligt, men börjar mer och mer oroa mig för att de kommer avråda från inrikesresor i sommar också. Som du säger finns det ju en massa att hitta på i Stockholm, men jag lär ju gå sönder och samman om jag inte får besöka mitt älskade Gotland i sommar!

  Svar
  • april 26, 2020 kl. 1:53 e m
   Permalänk

   Ja det får blir någon gång i framtiden. Gotland är ju underbart och jag hoppas verkligen att du kommer iväg dit. Gotland har ju allt och för oss är det extra fint eftersom jag och min man faktiskt träffades där för många år sedan.
   Vi hoppas att vi får resa fritt i Sverige under sommaren, det finns så mycket att se och göra, själv är jag lite sugen på att se mer av norra Sverige men även västkusten och fina Skåne såklart.
   Ha en fin fortsatt vår och sommar!
   Christina

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =