Lördagsmorgon, långt hemifrån men Malmö vilar runt knuten

Det är lördagsförmiddag vi befinner oss i Polen ganska långt hemifrån, tiden går som vanligt alldeles för fort när vi är ute och reser snart är det måndagsmorgon och vi kör omkring i Europa som om vi hade all tid i världen.

På något sätt ska vi ta oss hem men vi vill förstås njuta av varje minut ute på vägarna. Vi skulle kunna köra tillbaka till Gdansk och ta färjan till Nynäshamn men Tyskland lockar alltid och så Skåne på det därför väljer vi att köra via Tyskland.

Tyvärr ösregnar det hela vägen mellan Szczecin och Puttgarden, vi hoppas att regnet ska hålla upp när vi anländer till Wismar som är som gjort för sightseeing, men nej, det bara fortsätter att regna hela vägen mot Puttgarden. Dessutom går klockan alldeles för fort, milen och minuterna tickar så fort, så fort. Vi skulle så gärna vilja resa mycket mer i både Tyskland, Polen och Tjeckien, ja i hela Europa förstås, men tiden räcker inte till för det, just nu. Nu är det fokus på hemresa till våra kära jobb och vi är ganska långt hemifrån med tanke på att vi kör bil.

För inköp av olika typer av dryck kan vi rekommendera Scandlines bordershop i Puttgarden. 

Snabb och bra färjeöverfart mellan Puttgarden och Rödby.

Efter ett litet stopp på Puttgardens bordershop tar vi färjan mellan Puttgarden och Rödby. I passkontrollen blir alla svenskregistrerade bilar stoppade för att visa pass, förr reste vi aldrig med pass mellan Danmark och Tyskland men numera måste man vara beredd att visa pass eller annan giltig legitimation.

Mellan Rödby och Köpenhamn är det dryga 15 mil, en ganska seg bilresa särskilt när det mörknar snabbt. Vi tar Öresundsbron till Malmö för övernattning innan sista etappen hem till Stockholm. Jag har alltid en längtan till Skåne och på senare tid har jag ofta gått och tänkt på Malmö, längtat till bokskogen, promenera runt på våra gamla gator i de centrala delarna av Malmö, åka ut till Ribban för lite havsluft, äta middag på Lilla Torg där man fortfarande sitter utomhus under stora parasoll med terassvärmare.

Mysigt att flanera runt på Malmös gator, kika in i skyltfönster, önska att någon av butikerna kanske varit öppet trots sen lördagskväll och novembermånad. En av de bästa butikerna finns inte längre  – Silverbergs i Malmö, mycket av det gamla försvinner men just Silverbergs kändes en gång i tiden som en nyskapande och rolig heminredningsbutik, men nya butiker tillkommer, så utan heminredning kommer vi inte att vara.

Vi  gillar verkligen Malmö så mycket, det är en härlig stad, lagom stor och trots att det är många år sedan vi bodde här känns allt ännu bekant och vi hittar fortfarande bra. Jag vill alltid flytta tillbaka till våra gamla hemtrakter när vi hälsar på, men när vi väl är hemma i Stockholm så är det förstås det som gäller, åtminstone ett par år till.

Jag har länge spanat in och vill gärna testa hotell Scandic Triangeln, men det är lite dyrt denna allhelgonakväll när vi anländer Malmö sent och lämnar tidigt, men en annan gång kanske både vi och hotellet är redo.

Boende i Malmö

Förra året hittade vi  trevliga Best Western Plus Hotel Nobel i Malmö, så bra att vi bokat för andra året i rad på samma hotell trots att jag ändå kikat en hel del  på Scandic Triangeln men pris och läge gör att vi ändå väljer Best Western hotellet. Läget mycket nära Stortorget men med ganska dyr parkeringsplats känns ändå okej när man vill stå i garage och som passar perfekt denna sena afton när vi anländer Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 11 =