Vintermagi

Jag är egentligen inte alls så förtjust, men kan ändå inte låta bli att tjusas av några timmars utomhusvistelse i ett kallt men så vackert vinterlandskap hemma på promenadvägarna. Ja, det ska ju promeneras i tid och otid, för ett par veckor gjordes promenader i mörker och ösregn men sedan ett par dagar tillbaka gör vi dem i solsken och med knarr under fotsulorna.

I helgen möttes vi inte bara av minusgrader, våra ögon mötte även ett sagolandskap inbäddat i snö både hemma i Vallentuna och ute vid slottsparken i Rosenberg. Vintermagi!

Dagarna har blivit allt längre och redan tidig förmiddag kan man få en liten förnimmelse av att solen snart kommer att värma oss.

Att promenera på stigar genom skogen är ju en av våra höjdpunkter i livet just nu. Och visst är det vackert, även om jag längtar till våren.

I slottsparken

Ute vid vårt favoritslott börjar isen så sakta lägga sig. Här vid Rosenbergs slottspark brukar det vara mycket populärt att åka skridskor, framför allt långfärdsskridskor men nu är det ett par år sedan som isen var i sådant bra skick. Vi får se om det håller i sig, det kanske blir en riktigt vargavinter nu.

Även om jag inte alls är så förtjust i varken januari eller februari måste jag ändå medge att vintern en sådan här solig och snörik dag nästan är vackrare än en majdag vid lövsprickning.

 

Rosersbergs slott, kanske som allra vackrast i vinterskrud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + tre =