Januari – Ett litet vinterbesök i Vaxholm

Det är januari och vi får glädjas åt våra närliggande små sevärdheter. En lördag skiner solen plötsligt från en klarblå himmel, vi får brått att komma hemifrån, men vart ska vi åka?

Ett säkert kort för vår del är att köra den knappa halvtimmen från Vallentuna via Täby mot Vaxholm. Det finns inte många gratisparkeringar i Vaxholm men vi har ett “hemligt” ställe där vi kan parkera för att sedan promenera in ett par hundra meter i både uppförs och nedförsbackar tills vi når hamnen.

Skärgårdsbåtarna går oavsett årstid.

Flera restauranger håller sina terasser öppet med infravärme och filtar för utomhusspis.

Tjusiga Waxholm Hotell ligger i vacker januarisol idag. Bara för en månad var vi här en kväll men då stod regnet som spön i backen. Vi hade ett fönsterbord mot hamnen och var glada att vi slapp vara utomhus men idag är läget något helt annat, sol i januari, så härligt.

Vi lämnar hotellet och går lite norröver mot butiksgatan och tar till vänster på en tvärgata där vi passerar ett par trevliga butiker. Inget för oss att gå in i så vi fortsätter mot torget och rådhuset.

Rådhuset i Vaxholm.

I Vaxholm finns många vackra och välbevarade hus från sekelskiftet. Trots att många hus är renoverade har det gjorts varsamt och man har bevarat mycket av husens ursprung och charm.

Ett rosa drömboende.

Mysiga smågator med utsikt över kastell och Saltsjön.

På väg mot Bogesund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 17 =