Planer inför sommaren 2020

Äntligen…

Det är sommar och snart är det dags att resa. Det blir inget av de vanliga långresorna, till USA eller Australien, nej vi kommer att stanna i Sverige och göra det absolut bästa av det.

Planeringen för resandet inför sommaren 2020 har legat lite på is med tanke på om vi överhuvudtaget skulle kunna resa alls. Några planer har vi ändå haft under våren och när vi insåg att det inte kommer att gå att genomföra en sådan typ av bilresa som vi tidigare planerat genom Europa började vi titta på vad man kan hitta på hemma i Sverige.

Vart ska vi resa?

Det blir norrut, fast jag längtar söderut, förmodligen av gammal vana. Men det är dags att tänka om och faktiskt har jag blivit så inspirerad av alla dem som pratar sig varma om Norrland, inte minst maken som insisterar på att det är ett måste att resa norröver nu när vi har chansen. Självklart ska man ta chansen att se mer av de norra delarna av vårt kontrastrika land och ju närmare avfärd desto mer taggad är jag för att snart få sätta mig i bilen för en äkta roadtrip.

Fjällvandring

Vi ska nog börja med en fjällvandring i mina gamla barndomsfjäll i Ljungdalen där självaste Helags med sina 1797 meter över havet ligger. Kanske, kanske ska vi göra en toppbestigning, planering pågår för fullt för denna eventuella händelse. Till fjällstationen har vi bestämt att vi ska vandra för att göra en övernattning.

Efter fjällvärlden känns det som vi behöver vila ut på något hotell och då borde det passa perfekt med den vackra staden Östersund. Jag och maken har varit där en gång tidigare i ett mycket romantiskt ärende när vi köpte förlovningsringar, för länge sen…

Vildmarksvägen

Så sent som förra året hade jag aldrig hört talas om Vildmarksvägen, och jag kan inte riktigt förstå varför vi inte varit där tidigare. Inte så konstigt när vi inte ens haft en tanke på att göra en resa till de inre delarna av norra Sverige. Hur som helst är det just den typen av roadtrip som jag egentligen är allra mest förtjust i, med många sevärdheter och mycket bilåkning. Nu har vi laddat ner karta över de bästa sevärdheterna runt Vildmarksvägen, det ska bli så spännande att få uppleva vägen på riktigt.

Och så lite Lappland…

När vi ändå är så högt upp känns det läge för lite Lappland också. Det är några år sedan nu men vi har faktiskt varit i Kiruna över en hel natt med våra hundar när vi gjorde vår roadtrip i Norge. Nu vill vi passa på att se lite mer av vyerna här uppe.

Mitt inlägg: Stockholm – Kiruna

Pajala, Kalix, Piteå, Haparanda och andra nordliga städer och orter

Jag har alltid varit så imponerad av kollegor och andra i min omgivning som ska åka “hem” till någon av de nordligaste orterna som vi har i Sverige. Folk som bor och jobbar i Stockholm men kommer från någon av de mest exotiska platserna i Sverige och till jullov, sportlov eller påsklov kan jag höra hur de ska göra sin jätteresa med bil under hela två dygn i snöstorm eller annat ruskväder. Jag blir så avundsjuk, tänk att man kan få göra en sådan lång resa bara för att träffa sina föräldrar och andra släktingar. Det passar ju alldeles utmärkt att nu äntligen få se dessa platser i verkligheten.

Vad kan man mer hitta på?

Alldeles för mycket, som vanligt är det tiden som sätter begränsningarna. Dagligen kan jag hitta information om intressanta sevärdheter i Norrland, så vi hoppas att det löser sig allt eftersom vi reser runt.

Södra Sverige?

Jag hoppas att vi kan hinna resa lite söderöver också, leta efter några av landskapens högsta toppar, några utmaningar vill jag gärna ha på mina resor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =