Turkiet – Mars 2008

Vi har alltid rest till Turkiet på sommaren men när vårt favorithotell dök upp för resa redan med start i början av mars slog vi till. Lite skeptiska till att vädret inte skulle vara det bästa hade vi med oss när vi lämnade Arlanda tidigt lördagen den 8 mars.

Arlanda

Den relativt korta flygtiden till Antalya gör att man känner sig riktigt pigg och när vi väl landat var vi dessutom helt ensamna på flygplatsen där det annars brukar vara massor av resenärer. När vi sedan kom ut till den förbokade bussen var det vi tre och två andra som var de enda passagerarna som skulle åka till Side, resten skulle golfa i Belek eller stanna i Antalya verkade det som. Därför fick vi åka i en liten minibuss till vårt hotell Hemera i Side.  

Antalya 1

Resan från flygplatsen i Antalya till Side tar cirka 50 minuter och det kändes förstås extra lyxigt att det bara var vi som skulle till Hemera i Side.

Templet 1

Hotell Hemera visade sin allra bästa sida, god mat och nyrenoverade hotellrum, det ända som fattades var en VARM POOL.

Hemera 1

Hotell Hemera är ett trevligt ställe för utarbetade människor, där man bara behöver njuta av den goda maten och fina miljön. Att solen sken var ju bonus förstås, att kunna ligga på stranden i badkläder var något vi inte räknat med. Därför kändes det förstås riktigt njutbart att kura ner sig på solbädden och läsa en bok.

Hemera 3

Vi behövde verkligen inte slåss om solbäddarna som är brukligt på sommaren. Trots att det bara är den 10 mars så kändes det som junimånad.

Hemera 2 L 

Vi har tillbringat flera somrar i Side och ibland har det varit olidligt varmt, man har bara orkat bada och vända sig på solstolen. Nu fick man ett helt annat perspektiv på Turkiet. Visst pågick försäljarnas envisa kamp om att få sälja, men de var betydligt lugnare och trevligare än jag minns dem. 

Side 2 L

Side 4 L

Ullared L

Stranden 1 L

Svårt att välja plats på stranden då alla stolar är lediga, var ska vi ligga?

Stranden 2 L

Apelsintider…..jag lovar att dessa apelsiner var otroligt saftiga och underbart goda, varje morgon drack vi färskpressad juice.

Stranden 3 L

 

Stranden 5 L

Stranden 4 L

Stranden 6 L

 Byggjobbarna hade bråda tider för att iordningställa resturanger och butiker. Varor höll på att packas upp och man verkade inte har riktigt tid för oss och lät oss vara, de verkade tycka vi var lite undliga som ville handla nu.

Side 6 L

Här kunde vi njuta av vackra mattor.

Side 5 L

Fotat från huvudgatan ner mot polisstationen Jandarma. Ett fåtal turister flanerar runt på gatorna i ett cirka 22 grader varmt Side.

Side 7 L

Bageri L

Godsaker i bageriet.

Östra 1 L

I väntan på turister och med utsikt till den östra stranden, som låg helt öde.

Tempel 2 L

Svårt att se sig mätt på de fantanstiska tempelpelarna, från romartiden.

Tempel 3 L

Här kan man gå i timmar och njuta av den antika miljön och många vackra arbeten i sten.

Tempel 5 L

Ruiner 1 L

Amfiteatern

Amfi 1 L

Amfi 2 L

Amfi 3 L

Tillbaka till hotellet.

Hemera 6 L

Apelsin L

Här blommar trädet med fullt av APELSINER!

Mitt i veckan fick vi en helmulen dag med cirka 18 plusgrader som gjort för promenader. Vi beslöt oss för att ta en promenad till vårt första hotell i Side.

Sunlight 1 L

Hit kom vi sommaren 1997 med en buss full av Vingresenärer, många barnfamiljer och andra glada semesterfriare. Då var vi flera i familjen Resa; Vår äldsta var då 11 år, vår mellersta 9 år och vår minsta bara dryga 3 år. Ja det var då, alltid kul att minnas tillbaka.

Sunlight 2 L

Efter okej från hotellägaren fick vi gå in och besöka Hotell Sunlight, byggt 1997 och det var sent i juli vi kom hit. Hotellet var då fullt med resenärer från hela Norden. Jag kan inte fatta att vi alla fick plats i den lilla poolen, men så var det….

I dag rustade man för fullt, man jobbade i trädgården, målade om och fixade för det som snart ska komma. Vi träffade kökschefen som berättade att man numera hade all inclusive a la carte.

Sunlight 3 L

Åska1 L

Senare på kvällen kom ett rejält åskoväder.

Stranden 5 Original

Morgonen därpå var det fint väder igen.

Hemera 7 L

Flagga L

Hemresa 2 L

Sju dagar går alldeles för fort och lördagen den 15 mars var det dags att resa hem. 

Turkiet november 2008

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 − tretton =