Roadtrip USA – Washington till Myrtle Beach

 Washington D C

Lite läskigt kändes det att ge sig ut i New Yorktrafiken men ändå lugnt eftersom alla håller sig i sina filer, inte alls som i t ex Italiens storstäder där man kastar sig in och ut i alla filer och struntar i om man får en buckla på bilen. Lite nervöst blev det när vi återigen började närma oss Manhattan – inte bra alls. Jag hade visst programmerat in Washington på Gps:n, men det kändes inte som om vi var på väg dit. Vips så körde vi innanför tullen på Manhattan och där tog det stopp, otroligt många bilar och mer eller mindre stopp vid varenda gatukorsning. Jäkla Gps!

Nu förstår ju även jag att Gps:n inte gör sådana fel det beror ju förstås på den som programmerat – jag alltså! Jag hade såklart programmerat in Washington i New York – inte så smart. Efter en snabb justering kom vi äntligen ut från New York och satte fart mot Washington D C.

Redan första dagen på vår roadtrip började vi inse att det här skulle ta tid. När jag planerat denna resa har jag tittat på bland annat Google Map för att se avstånd och den tid det tar för att ta sig mellan de städer vi ville besöka. Det har ju alltid fungerat förr, då vi rest mycket i Europa. Nu kändes trafiken väl långsam och det blev lite köigt här och var. Inga stillastående köer men det tog sin tid.

Enligt Google Map är det 238 miles ca 38 svenska mil. Detta borde ta ungefär fyra timmar. Det gjorde det också men vi stannade till någon gång då och då för lite rast och lunch. Framåt fyratiden på eftermiddagen rullade vi in i den amerikanska huvudstaden Washington. 

Boendet på Comfort Inn Downtown DC Convention Center

Vi hade hade bokat boende hemifrån som kändes ganska centralt eftersom vi bara hade eftermiddagen och kvällen för att hinna se så mycket som möjligt. Det var en bit att promenera till bland annat Vita Huset, men priset för det trevliga rummet med frukost var helt okej, parkeringen var dock dyr som alltid då man bor i storstad.

Eftersom vi bara stannade en natt här kändes det som om vi måste begränsa oss alltså se t ex Vita Huset kanske Washington Monument och förstås äta middag. Hotellet hade en bra karta och ringade in de olika platserna. Bara att sätta på sig gympaskorna och promenera ut på gatorna. Ganska snart kom vi fram till Vita huset det kändes lite mindre än jag tänkt. Vi tog lite bilder och hängde här en liten stund. Mycket turister förstås men alla fick plats och kunde ta några ensambilder på sig själva tillsammans med Vita huset.

Många stora och vackra byggnade finns det såklart i landets huvudstad. Jag har även läst i min guidebok att det ska finnas fantastiska museer med fritt inträde men det hade inte vi tid med. Nästa mål för eftermiddagen blev Washington Monumentet, som man ser det över nästan hela Washington.

Vi tog en sväng dit för att ta lite bilder ingen idé att gå för nära då blir det svårt att få med den höga byggnaden på bild. Monumentet är 170 meter högt och gjort av 36 000 bitar av marmor och granit. 

På långt håll såg vi Capitolium som anses vara stadens främsta symbol. När eftermidaggen övergick till kväll och vi började bli hungriga var det förstås dags att leta efter restaurang. Vi hittade ganska snart en trevlig utservering och vi hann precis få ett bord innan det blev fullsatt.

Mot Myrtle Beach – South Carolina

Nästa morgon var det dags att packa ut oss i bilen igen, dagens resa gick mot havet, Myrtle Beach i South Carolina. Vi lämnade trevliga Washington som absolut kan vara värt att besöka igen även om man inte gillar storstad.

 På väg ut såg vi även denna fina byggnad – Jefferson Memorial.

Plötsligt blev det dags att tanka inga problem. Full tank 45 dollar, cirka 300 svenska kronor.

Dagens etapp bllev betydligt längre än gårdagens. Vi körde in i delstaten Virginia där vi passerade Maryland och tog av mot Atlantkusten –  North Carolina och vidare nedåt mot South Carolina. Lite väl lång dag i bilen blev det, särskilt de sista femton milen fick köras på ganska små vägar och vi råkade även ut för ett riktigt oväder. Himlen fullkomligt öppnade sig med blixtar som korsade himlen i någon timme typiskt när vi bara ville sola och bada. 

Äntligen framme kastade vi oss ut på balkongen och njöt av riktig fin havsutsikt. Vädret hade stabiliserat sig och vi skyndade oss ut på den fina beachen.

Inte alls något dumt ställe Myrtle Beach. Ganska tråkiga hus pryder stranden men bortsett från det är Myrtle Beach ett toppen ställe!

Redan nästa morgon var det dags att lämna detta trevliga badparadis men först hann vi med ett dopp eftersom dagen roadtrip inte var mer än dryga trettio mil alltså bara några timmar i bilen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 6 =